Hírek

A legjobb gyógynövények szív- és érrendszeri betegségekre

Ha napjában többször mérünk vérnyomást és számolunk percenkénti pulzust, minden alkalommal más eredményt kapunk, ugyanis a vérkeringés nem állandó, hanem dinamikusan változó rendszer, amire hatással van hangulatunk, a testmozgás, a testhőmérséklet, a napszak és a táplálkozás is.

 

 

Lényegében visszatükrözi a környezeti hatásokat, de legfőképp életmódunkat. Keringésünk működése azonban egyénenként örökletes alapon is eltérő módon működik. Míg egyeseknek mindig kellemesen meleg a bőre, és látszólag soha nem fáradtak, mások az év tizenkét hónapjából kilencben dideregnek, mindig sápadtak és gyorsan kifáradnak.

 

Ilyenkor segíthetnek a gyógynövények – ez egyaránt érvényes a fáradtság, az étvágytalanság, a gyengeség és a hideg végtagok kezelésére. A magas és az alacsony vérnyomás, az érszűkület és a vénás keringési zavarok szintén kiválóan kezelhetők gyógynövényekkel. A veszélyes keringésszervi betegségek, pl. az akut szívinfarktus kezelését azonban feltétlenül orvosra kell bízni.

 

 

Hatásos gyógynövények a gyenge szív és keringés kezelésében

Betegségek után, idősebb korban vagy veleszületett alkati sajátosságok következtében szív-keringésrendszerünk legyengülhet. A következmény fáradtság, gyengeség, fázékonyság és teljesítményzavar. Az állandó napi ritmus, a testmozgás, a friss, változatos étrend, pihentető alvás, hideg ingerek és relaxálás mellett bizonyos gyógynövények is segíthetnek a keringés állapotának javításában.

 

 

 A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin augusztusi lapszámában olvashatják!

tgym
2018. 08. 08.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.