Hírek

A legjobb méregtelenítő gyógynövények

Tavasszal már többet süt a nap és a nappalok is melegebbek, ám ekkorra már némi ballasztot is magunkra szedtünk. A télen felszedett pluszkilók terhet jelentenek, a tél végére bőrünk állapota sem a legjobb, légutaink fogékonyabbak a fertőzésekre, és ekkor jelentkezik a tavaszi fáradtság is. Ideje szervezetünket méregteleníteni, amire a gyógynövények is alkalmasak. 

 

 

Az említetteken túl tél folyamán megemelkedik a vérzsírok, az LDL-koleszterin, esetleg a vércukor, sőt gyakran még a gyulladásos paraméterek szintje is. A vesekőképződés, az érelmeszesedés és más, lerakódással járó kórképek szintén a téli időszakra jellemzők. Kiválasztószerveink, a máj, a vese, a hasnyálmirigy, a bőr és a bélrendszer túlterheltek vagy irritált állapotban vannak. Egész szervezetünk még téli üzemmódban működik, és az egyre hosszabb nappalok gyorsan kimerítik.

 

Ezért ajánlatos tavasszal salaktalanítani a szervezetet, és a lerakódott anyagcsere-melléktermékeket kimosni a testünkből. Erre kiválóan alkalmas a rendszeres testmozgás, a verejtékezés, a könnyű, „böjtös” étrend – a keresztény húsvét előtti böjt nem véletlenül esik erre az időszakra. A salaktalanítás másik kiváló módja az anyagcserét gyorsító és enyhén vízhajtó gyógynövények alkalmazása (fontos, hogy közben napi 3 liter folyadékot fogyasszunk!) A hatás – több vitalitás, energia, aktívabb emésztés és kitisztult bőr – nem várat sokáig magára.

 

 

Minden kivezető eljárás kulcseleme a sok folyadék

A kúrához szükséges gyógynövények beszerezhetők a gyógyszertárban vagy a drogériákban, gyógynövényszaküzletekben. Teát készítünk belőlük, amelyeket kúraszerűen alkalmazunk 4-6 héten át. A teák napi dózisa 2-3 csésze. Az esti órákban már nem tanácsos inni belőlük, hacsak nem bánjuk, hogy éjjel fel kell kelnünk a vizelethajtó hatás miatt. Az alábbiakban felsorolt gyógynövényeket fogyaszthatjuk önállóan, illetve a fennálló problémáktól függően (pl. fertőzéshajlam, fájdalmak, bőrproblémák, emésztési problémák) kombinálhatjuk őket egymással. 

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin áprilisi lapszámában olvashatják!

 

tgym
2018. 04. 08.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. március

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.