Hírek

A Novartis hamisított adatok alapján fogadtatta el a Zolgensma génterápiát

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

 

 

A Novartis hamisított adatok alapján fogadtatta el a Zolgensma génterápiát - alvállalkozója (AveXis) jelenette az FDA felé

 

Hamisítvány a világ legdrágább gyógyszere! A Novartis hamisított adatok alapján fogadtatta el a gyógyításban áttörésnek hazudott génterápiás gyógyszerét, melyet 2 millió dollárért árulnak a szerencsétlen, kiszolgáltatott betegeknek. Az FDA vizsgálatot indított, bűnügyi eljárás is várható az ügyben.

 

https://endpts.com/fda-cites-data-manipulation-warning-from-novartis-on-its-star-gene-therapy-zolgensma/

 

A Novartis az FDA-től kapott pofontól pirulva próbálja menteni a menthetőt, s ahogy lenni szokott, most is állítja, hogy az adathamisítások ellenére a Zolgensma genomterápiájuk áttörést hoz a gyógyításban. Eözben az FDA jelenlegi igazgatója, dr. Ned Sharpless világosan fogalmaz az egész gyógyszeripar számára: “Megbízható tudományos adatok alapján hozunk gyógyszer engedélyezési döntéseket, amihez az adatok valódiságát és megbízhatóságát rendkívül szigorúan vesszük. Ebben az esetben hivatalom minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, hogy az ügy ne maradjon polgári és/vagy büntetőjogi következmények nélkül.” (Úgy legyen!)

 

 

We rely on truthful scientific data to make regulatory decisions, and we take the issue of data integrity very seriously. In this case, the agency will use its full authorities to take action, if appropriate, which may include civil or criminal penalties.”

 

https://endpts.com/the-fdas-very-public-slap-of-novartis-red-face-is-a-warning-to-the-entire-industry-dont-overlook-it/

 

 

 


2019. 08. 29.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.