Hírek

A rák megértéséhez holisztikus szemléletre van szükség

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

 

 

Dr. Jeremy C. Borniger, a Stanford Egyetem munkatársa a mellrák növekedésének a központi idegrendszeri szabályozásáról közölt egy kiváló cikket. Az agy működése hormonális folyamatok által, valamint a neurotranszmitterek termelésén keresztül szabályozott, és így megérthető növekedési modelljét írja le a daganatnak, a betegség lelki és szervi okainak figyelembe vételével. Ennek nyilván sokkal több értelme van mint a genomikai kutatásoknak!

 

Idézet a cikkből: “A rák a szervezet egészének a betegsége. Teljes megértéséhez egy holisztikus szemléletre van szükség, amely a rák és a szervezet kölcsönhatásait vizsgálja.... Mint azt korábban már leírták, a rák kialakulásában az anyagcsere és a szervezet ellenálló képességének jelentős károsodása játszik szerepet.... Ezen felül a környezeti tényezők, mint pl. a fény, az étrend és a stressz normálistól eltérő idegrendszeri folyamatokat tartanak fenn, melyeket a rák saját javára fordít.”

 

Mindez a Stanford egyetem pszichiátriai intézetéből került közlésre! Kiválóak a cikk segédanyagai is!

 

https://oaepublishstorage.blob.core.windows.net/0403aa82-f568-4f72-90c7-3914ae2fe229/3023.pdf


2019. 04. 01.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.