Hírek

A sötét étcsokoládé csökkenti a vérnyomást

A kakaó rendkívül gazdag növényi hatóanyagokban. Az ismert 300 alkotóelem közül több bizonyítottan egészségvédő hatású. Minél magasabb a csokoládé kakaótartalma, és minél alacsonyabb a cukortartalma, egészségügyi hatásai annál előnyösebbek.

 

A 90%-os kakaótartalmú étcsokoládé rendszeres fogyasztásával egy hónap alatt 3,5 Hgmm értékkel csökkenthetjük vérnyomásunkat – állapították meg portugál kutatók. A kísérleti személyek (18–27 évesek) 30 napig, naponta 20 gramm 90, illetve 55%-os kakaótartalmú étcsokoládét ettek. A kakaó gazdag antioxidánsokban és flavonoidokban, amelyek csökkentik az inzulinrezisztenciát, javítják a sebgyógyulást, és még a testsúly szabályozásában is segítenek. Az 55%-os kakaótartalmú csokoládé csupán 1,2% Hgmm értékkel csökkentette a vérnyomást.

 

tgym
2019. 12. 11.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.