Hírek

A teljes őrlésű gabona meghosszabbítja az életünket

45, egymástól független, a teljes őrlésű gabonák élettani hatását vizsgáló kutatás eredményének értékelése alapján elmondható, hogy naponta 90 g teljes őrlésű gabona elfogyasztása sok tekintetben pozitív hatású.

 

A teljes őrlésű gabonatermékek rendszeres fogyasztása 17 százalékkal csökkenti az átlagos halandósági rátát és a szív-érrendszeri betegségeket, a szélütés és a rák kialakulásának kockázatát. Napi 200 g rendszeres elfogyasztásával pedig a halandósági ráta 28 százalékkal csökken.

 

Az említett gabonatermékek pozitív egészségügyi hatásai a teljes őrlésű gabona bőséges ballasztanyag-tartalmával magyarázható, amely a bélrendszerben nem vagy csak részben bomlik le.

tgym
2018. 01. 13.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2018. július

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.