Hírek

A víz misztikus, mágikus és nélkülözhetetlen

A víz évmilliók óta szüntelenül áramlik, szivárog homokon és kőzetrétegeken keresztül, valamint átjárja az élőlények szervezetét. Minden földi élet nélkülözhetetlen összetevője és feltétele, amelynek saját emlékezete van, információkat tárol és reagál rájuk. 

 

 

Viktor Schauberger (1885‒1958) osztrák természetkutató és feltaláló a vizet a „Föld vérének” nevezte. Ma, jó fél évszázaddal később kék aranyként emlegetjük az életet adó vizet. Ez a megnevezés jól szemlélteti, milyen érték a víz, amelyből bolygónk egyes területein egyre kevesebb jut az élővilágnak. A nagy hasznot szimatoló nemzetközi konszernek világszerte vízzel kapcsolatos előjogokat vásárolnak.

 

Bolygónk 71 százalékát víz borítja, de ennek csak elenyészően kis része – 2,5 százaléka – iható. E a kis menynyiség kétharmada pedig jég formájában a föld két pólusán található, és a maradék egyharmadnak a fele, tehát a földi édesvízmenynyiségnek csupán 0,3 százaléka tiszta, emberi fogyasztásra alkalmas, iható víz. Ráadásul 2016 tavaszának időjárása meglehetősen szeszélyes volt. Évszázadok óta nem látott aszály uralkodott Indiában, míg Németországot özönvízszerű esők árasztották el. A felhőszakadások hatására kis patakok és csermelyek alakultak át tomboló, mindent magukkal sodró folyókká, amelyek egész településrészeket döntöttek romba.

 

Egy-egy zivatarfelhő évszaktól és helyszíntől függően akár 350 000 tonna vizet tartalmazhat. Ilyen mennyiség szállításához 8000 nehéz-tehergépkocsira lenne szükség. Még egy „fiatal”, a felhőképződés kezdeti stádiumában lévő gomolyfelhőben is 1000 tonna víz van. Ezzel a felhők a legfontosabb szállítóeszközei két dolognak, amely Földünkön az élet nélkülözhetetlen kelléke: a víznek és a melegnek. Az egyre fokozódó meleg hatására víz párolog el a felszínről, ugyanakkor a meleg levegő több vizet tud befogadni és raktározni. De ami egyszer felszáll a levegőbe, annak előbb-utóbb vissza is kell térnie a földfelszínre. Úgy tűnik, az esőzések egyre hevesebbé válnak, és ez ellen semmit sem tehetünk.

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin februári lapszámában olvashatják!

 

tgym
2019. 02. 15.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. május

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.