Hírek

ARNI-módszer Magyarországon

A napokban indult el az ARNI-módszer rehabilitációs tréning Magyarországon. A  workshopon a vezető instruktor segítségével intenzív gyakorlati terápiát tanulhatnak meg a résztvevők. A speciális gyakorlatsor segít a stroke utáni felépülésben.

Az egynapos kurzus a stroke-on átesetteknek önbizalmat,  segítséget és reményt ad ahhoz, hogy elhiggyék, van élet egy ilyen trauma után is. A módszer magyarországi képviselője Pásztor Gabriella, aki pár évvel ezelőtt Londonban találkozott ezzel a rendkívül hatásos terápiával, azóta aktívan, napi szinten használja és tanítja.

 

Az ARNI-módszer kidolgozója dr. Tom Balchin, aki 1997-ben maga is átesett stroke-on. Tom a stroke után a bal  testfelére megbénult. Saját maga gyógyítására fejlesztette ki a  kezelést, több mint 15 év alatt. A programjának köszönhetően ma már újra teljes életet él, és sok ezer embernek adott lehetőséget a felépüléshez.

 


Az ARNI alkalmazásban a beteg speciális, személyre szabott  terápiás gyógymódot kap. A módszer naprakész. Angliában több  kutatóközpont, kórház és egyetem végez folyamatos vizsgálatokat a témában.

 

A magyarországi workshopra előzetes egyeztetés  alapján lehet jelentkezni. A hatékony oktatás szempontjából előre meghatározott létszámú csoport indulhat, hogy a speciális  gyakorlati tréninget, egyéni technikákat sikeresen  elsajátítsák/alkalmazzák a résztvevők.

 

A szervezők negyedévente indítanak újabb intenzív kurzusokat, amelyre az arnimodszer@gmail.com címen lehet jelentkezni.

 

Részletes információ: a Facebook-oldalon az ARNI módszer – STROKE-os túlélőknek címen található/olvasható.

tgym
2017. 12. 30.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.