Hírek

Az édesítőszerek paradox hatásairól

Aki cukor helyett édesítőszert használ, hogy kevesebb kalóriát fogyasszon, valószínűleg épp ennek az ellenkezőjét éri el. A sok édesítőszert fogyasztók ugyanúgy híznak, mint a cukorevők. Amerikai kutatók kimutatták, hogy az édesítőszerek olyan géneket aktiválnak, amelyek a zsírszövetek szaporodását ösztönzik, továbbá olyanokat is, amelyek gyulladásos folyamatokat indítanak be. Ezen kívül azt is bizonyították, hogy az édesítőszereket fogyasztók szervezete sokkal gyorsabban felszívja és hasznosítja a cukrot, ami így szintén zsírrá alakul. Ez a hatás a túlsúlyos személyeknél sokkal kifejezettebb, mint a normális testsúlyúaknál. Ez azt jelenti, hogy a kövér emberek az édesítőszerek hatására még inkább híznak.


2017. 02. 01.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2017. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.