Hírek

Az élelmiszerek cukortartalmát rosszul becsülik meg

Legtöbbünk jóval több cukrot fogyaszt, mint gondolná – állapították meg a Mannheimi Egyetem és a Max Planck Intézet kutatói.

 

A legnagyobb tévedést az egészségesnek tartott élelmiszerek becsült cukortartalma okozza. Például egy pohár narancslében pontosan ugyanannyi cukor van, mint ugyanannyi kólában, azaz hét kockacukornyi! Ezen a helyzeten sokat segítene az élelmiszerek csomagolásán látható, leginkább a közlekedési jelzőlámpák szimbólumait használó rendszer bevezetése, amit már jó ideje követelnek az orvosok, a fogyasztóvédők és a fogyasztókat tömörítő érdekvédelmi szervezetek.

 

tgym
2019. 06. 21.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. július

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.