Hírek

Az élet a minta és az anyag táncából jön létre

A szakrális geometria a teremtés és az univerzum létrejöttének alapja. A szakrális geometria irányít mindent, ami csak geometrikus formákkal rendelkezik és létezik.

 

 

A „szakrális” szó egyrészt „isteni” vagy „szent”, továbbá „természetfeletti eredetű” jelentésű, míg a „geometria” szóban két alkotóelemet fedezhetünk fel, a görög geos azt jelenti: Föld, a metron = mérni. A három együttesen a Föld méreteinek feltárása szentséges vagy természetfeletti eredetű módszerrel. Olyan művészet, amely hagyományosan a beavatottak privilégiuma volt.

 

A geometrikus formák az önmagukban láthatatlan számok legegyszerűbb megjelenítési formái, a jelképek nyelvén. Az egyes formák jelentése azonos a megfelelő szám jelentésével. A pont = 1, a kereszt = 2, a háromszög = 3 stb. Az egyes számok pozitív vagy negatív jelentéstartalmának hiedelméhez hozzájárult az asztrológia, amikor a kör 360 fokát felosztva, pl. a trigonhoz (3) és a szextilhez (6) kedvező, míg a szembenálláshoz (2) és a kvadráthoz (4) kedvezőtlen jelentést kapcsolt. Azonban a Fénykapcsolattal rendelkező beavatott mindegyik esetben az érzelmi, mentál és kauzál jelentéstartalmakat, valamint struktúrákat Fénnyel feltöltve, harmóniát hoz létre.

 

A szakrális geometria ősi tanításaiban a világegyetemben minden dolog szakralitása leírható a teremtés ősfényéből eredő geometrikus minták által. Hihetetlennek tűnik, de sok példával lehet illusztrálni azt, hogy sok dolog tartalmaz olyan rejtett geometriát, amely nem nyilvánvaló az első látásra.

 

Sokan tévesen úgy tartják, hogy a szakrális geometria a görögökkel kezdődött el. Talán ők voltak az elsők, akik a geometriát szélesebb körben osztották meg, de előttük már ott volt a minósziak, az egyiptomiak, a sumérok, a főníciaiak, keleten az Indus-völgy, a kínaiak, és természetesen a nyugat-európai megalitok, a nagy kőemlékek, amelyek mindegyike világos geometriai lenyomatokat hordoz magán nagyszerű építményeiben.

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin júniusi lapszámában olvashatják!

 

Majoros János Károly
2018. 06. 26.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.