Hírek

Az FDA leállította a Novartis 700 millió forintos Zolgensma genomikai hamisítványának vizsgálatait

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

 

 

Az Amerikai Gyógyszerminősítő Hivatal (FDA) azonnali hatállyal kötelezte a Novartist a 700 millió forintos Zolgensma nevű genomikai gyógyszer hamisítvány klinikai vizsgálatainak leállítására! Kiderült, hogy ezt a genomikai maszlagot a korábbi engedélyezési eljárásban mára közismerten hamisított állatkísérleti “eredmények” mellett nyújtották be a halálos mellékhatások eltusolása miatt, melyek már a kísérleti fázisban is nyilvánvalóak voltak! Ez év februárjában már jelentettek gyermek halálozási eseteket, melyeknél a boncolási eredményeket nem hozták eddig tudtommal nyilvánosságra! Most leállították a klinikai vizsgálatokat is az FDA részéről! Ennyit a 2.5 millió dolláros szemétről amit csodaszerként majmol a jól kifizetett média az orvosok, betegek és hozzátartozóik félrevezetése érdekében!

 

https://endpts.com/fda-orders-novartis-to-hit-the-brakes-on-a-zolgensma-trial-after-animal-study-spurs-safety-concerns/

 

További Zolgensma hír (New York, Reuters)
Az a törzskönyvezett szer, amely már május óta forgalomban van, az is hamis állatkísérletes adatok mentén lett engedélyeztetve.

 

NEW YORK (Reuters)

https://news.yahoo.com/novartis-blames-former-avexis-execs-151942378.html


2019. 11. 04.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.