Hírek

Az okostelefonok megbetegítik gyermekeinket

A gyermekorvosok szerint bármely korcsoportba tartozó gyermekek körében egyre halmozódik a mértéktelen internethasználat okozta szimptómák száma.

 

A gyermekorvosok kilencven százaléka a túlsúlyt és a deviáns viselkedést a számítógép, a játékkonzolok és az okostelefonok mértéktelen használatával hozza összefüggésbe – mindez egyértelműen kiderül a „Smart aufwachsen?” elnevezésű kutatás eredményeiből, amelybe 100 német gyermekorvost vontak be.

 

A megkérdezett orvosok főként az elhízást, a motoros funkciók fejletlenségét, tanulási problémákat és szociálisan deviáns viselkedésformákat figyeltek meg, amelyek mindegyike ok-okozati kapcsolatban áll a médiumok használatával. Dr. Thomas Fischbach, a Német Gyermekorvosok Szövetségének elnöke szerint a gyermeki fejlődésre katasztrofális hatással van, ha már kisgyermekkorban okostelefon és/vagy táblagép kerül a gyerekek kezébe. Az orvosok szerint 11 éves kor előtt szigorúan tilos okostelefont vagy számítógépet adni a gyermeknek. A gyermekgyógyászok nem győzik hangsúlyozni, hogy a fokozott médiumhasználat káros pszichés következményei egyelőre beláthatatlanok.

 

tgym
2020. 02. 10.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.