Hírek

CELTIC WOMAN – Zenei Szenzáció

Celtic Woman – Budapest Aréna

 

2017. november 10., este 8 óra

 

A 2005-ben debütált „Celtic Woman” világszerte elismert produkció, mely Írország gazdag zenei és kulturális örökségét eleveníti meg. A figyelemre méltó 12 éves tevékenysége alatt Írország számos tehetséges énekesét és zenészét állította már színpadra és járta be velük a világot.

 

• 4 millió eladott koncertjegy 23 országban 6 kontinensen,
• 10 millió megvett CD/DVD,
• platinalemez 9 országban,
• 10 listavezető album.

 

A több platinalemezzel rendelkező és 2017-es Grammy-díj-jelölt CELTIC WOMAN bejelentette, hogy Budapestre is ellátogatnak legújabb koncertturnéjuk, a „Voices of Angels” során. A Budapest Arénában november 10-én, péntek este élvezheti műsorukat a közönség.

 

A koncert során hallhatjuk az angyali hangú Susan McFaddent, Mairéad Carlint, Éabha McMahont és a fantasztikus kelta hegedűművészt, Tara McNeillt, az együttes legújabb tagját. Az angyali hangokat és a hangszeres virtuozitást féktelen energiájú csapat kíséri, mely ír táncosokból, skót dudásokból áll, valamint egy zenei együttes, akik mindenféle hagyományos kelta hangszeren játszanak, mint pl. bodhran (ír dob), ónsíp, buzuki és uileanni duda. A zenészek és táncosok kivételes adottságaikkal és kirobbanó energiájukkal tovább gyarapítják a több évszázados zenei és kulturális hagyományokat.

 

Máiréad Carlin Derry városából, Észak-Írországból, egy zenészcsaládból származik, ahol már kisgyerek kora óta a zene vette körül.

 

Susan McFadden Dublinban született, és 11 évesen lett belőle sztár Annie szerepében a dublini Olympia Theaterben.

 

Éabha McMahon 9 éves korában kezdte énekesnői pályafutását, majd 15 évesen megnyert egy országos énekversenyt Írországban. Dublini otthonukban szülei írül tanították beszélni és énekelni.

 

Tara McNeill, az írországi Antrim városából származó hegedűművész, énekes és hárfaművész 2016 augusztusában csatlakozott a Celtic Womanhez. Kitűnő eredménnyel végezte el a Royal Irish Academy of Musicot.

 

A Voices of Angels (Az angyalok hangja) című lemezükről több dal is elhangzik majd a műsorban. Az inspiráló élőzenekaros koncerten bevetik a legújabb színpadtechnikát, elbűvölő ruhakölteményeket, remek koreográfiát és pazar összeállítást kapnak a nézők az hagyományos és modern ír kultúrából.

 

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=_jwwBAT_mxg

https://www.youtube.com/watch?v=5Qyh-ROQ8ZY

https://www.youtube.com/watch?v=vbUPbYYofjU

 

Jegyek itt kaphatók:

http://www.eventim.hu/en/tickets/celtic-woman-budapest-papp-laszlo-sportarena-469862/event.html?


2017. 02. 25.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.