Hírek

Csili – a csípős íz élethosszabbító hatású

A csili és más csípős fűszerek ősidők óta az élelmiszerek tartósítására szolgáltak. De életünket is meghosszabbíthatják! A kicsi és nagyon erős csilipaprika rengeteg B és C-vitamint, béta-karotint tartalmaz, ami önmagában is fontos az egészség megőrzéséhez. A közelmúltban végzett, 16 000 személyre kiterjedő amerikai kutatás megállapította, hogy a rendszeres csilifogyasztás igazolhatóan megnöveli az ember élettartamát. Ennek az a magyarázata, hogy a csípősségért felelős kapszaicin nevű hatóanyag számos, eddig nem is sejtett egészségvédő hatással rendelkezik. Javítja az emésztést, gyulladáscsökkentő, keringésjavító és vérnyomáscsökkentő hatású. Egyes kutatások szerint még a rák megelőzésében is hatásos.


2017. 02. 08.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2017. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.