Hírek

Egy marék dió

Aki naponta megeszik egy marék olajos magvat, az a szívbetegségek kialakulásának esélyét akár negyven százalékkal is csökkentheti.

 

Erre a célra a legjobb a dió, mert sok E-vitamint tartalmaz, az pedig védi a sejteket a szabad gyökök támadásától. A természetes E-vitaminnak nagy szerepe van a reuma kezelésében is. Ugyanakkor a nagy dózisú szintetikus E-vitamin nem mindenkinek megfelelő. Tablettaszedés helyett válasszuk inkább a diórágcsálást.

 

 

Élelmiszerek E-vitamin-tartalma (mikrogramm/100 gr):

 

dió 6200
pirospaprika 2900
kelkáposzta 2500
fejes káposzta 1700
spenót 1600
avokádó 1300
kelbimbó 880
sárgarépa 600
banán 270
narancs 240

tgym
2018. 01. 09.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2018. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.