Hírek

Fahéj – fontos a minőség!

Kellemes zamata és melengető hatása miatt főként a hideg évszakban kedvelt fűszer a fahéj. De mielőtt a kávénkat vagy a tejberizst ízesítenénk vele, érdemes egy pillantást vetni a csomagolására, mivel a porított fahéj minőségét érintő különbségeket nehezebb felismerni.

Az olcsóbb, ún. cassia fahéj sokkal több kumarint tartalmaz, mint a jobb minőségű ceyloni fahéj. Ez a hatóanyag hosszabb távon, illetve nagyobb dózisban májkárosodást okoz. Ha a fahéj fajtáját nem jelzik a csomagoláson, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy az olcsóbb cassia fahéjról van szó. Az egészben hagyott fahéjrudaknál könnyebb egymástól megkülönböztetni a két fajt: a ceyloni vékonyabb és többszörösen felpöndörödött, míg az olcsóbb cassia vastag, és sima csőre hasonlít, nincs többszörösen felpöndörödve.


2017. 02. 11.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.