Hírek

Február 4.: a rák világnapja – Magyarország világelső a rákos megbetegedés okozta elhalálozások teré

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

 

EuroNews és a Magyar Távirati Iroda (MTI) cikkében a rák világnapján a deutériumcsökkentés fontosságáról beszélt Zubarev svéd professzor, a Karolinska Intézet egyik vezető munkatársa, a 2019-es budapesti előadása kapcsán. A cikk Magyarország EU-n belüli első helyét is hangsúlyozza rák okozta halálozásokban, ami azért is szégyenletes, mert a deutériumcsökkentés fontosságát, mint a rák kezelésének és megelőzésének egyik leghatásosabb biológiai és biokémiai módszerét Somlyai Gábor írta le először a világon. Az USA-ban már eredményesen használjuk ezt az ismeretet az integratív medicina és a természetgyógyászat területén. A férfiak esetében a tüdőrákhoz köthető a halálesetek 25 százaléka, a nőknél a mellrák (16%) szedi a legtöbb áldozatot.

 

“Az orvosi Nobel-díjak odaítéléséről döntő svéd Karolinska Intézet kutatói legújabb közleményükben szintén igazolták a deutériumcsökkentés daganatellenes hatását.”

 

 

 

https://hu.euronews.com/2020/02/04/magyarorszagon-hal-meg-a-legtobb-ember-rakban-az-europai-union-belul

 

 

 

Prof. dr. Boros G. László
2020. 02. 13.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.