Hírek

Fehér bot, fehér fény, fehér szaxofon

Marcellina jótékonysági koncertsorozatot szervez a Vakok Állami Intézetének javára. A koncertek bevételéből az intézet alapítványa, a Fény a Sötétben Alapítvány komputertechnikai kiegészítő eszközöket vásárol a látássérülteknek.

Marcellina a ’80-as, ’90-es évek nagy sikerű énekesnője, aki az elmúlt időszakban turnézott, bejárta a világot, ám most újra itthon alkot. Számára nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, ezért indít jótékonysági koncertsorozatot „fehér éjszaka” címmel.

 

Marcellina személyes kötődése a látássérültek világával a Marcellina Pjt együttes vak billentyűsén, Molnár Jánoson keresztül erősödött meg. Két nagyszabású koncert bevételét az együttes még János életében az intézet segítségére ajánlotta fel.

 

A fehér éjszaka elnevezés nem véletlen: „A jótékonysági koncertsorozat magába foglalja azt a három összefonódó tényt, ami végül is létrehozta az alapötletet: a fehér bot, a fehér fény és egy fehér szaxofon. A fehér fény Janihoz köthető, mivel mindig azt mondta, hogy ő csukott és nyitott szemmel is észlel fehér fényeket; a fehér bot a Vakok Intézetének jelképe; a fehér szaxofon pedig az én hangszerem. Ezen fehér ’jelképek’ egyesítik a közös célt, a pozitív életérzést, amit magunkénak tudhatunk” ‒ így beszélt Marcellina a koncertsorozat üzenetéről. ‒ Az adományok mellett fontos cél a figyelem ráirányítása a vakok és gyengénlátók életének nehézségeire. Személyes érintettségem miatt tudom, hogy egy vak ember, bár látásában korlátozva van, mégis ugyanolyan nagy dolgokra képes, mint mi, látó társai. Fontos, hogy látássérült embertársainkat egyenrangúnak tekintsük és segítsük őket, hogy legyen lehetőségük olyan teljes életet megélni, mint bármelyikünknek.

 

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a jó ügyért magyar közönség előtt léphetek fel. Hálás vagyok a Vakok Állami Intézete, illetve a Fény a Sötétben Alapítvány dolgozóinak azért, hogy egy emberként álltak a jótékonyság ügye mellé – emelte ki Marcellina a koncertsorozat fontosságát.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a koncertsorozat első állomására 2017. június 3-án este 19 órától a Vakok Iskolájának Nádor termébe.

 

A koncertre támogatói jegy rendelhető: 

rendezveny@vakokintezete.hu e-mailen vagy a helyszínen: Nádor terem 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.

 

Érdeklődni lehet: tel.: 06-1-872-9561.

 

Ajánlott támogatói összeg 2800 Ft-tól.


2017. 02. 15.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2018. június

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.