Hírek

Fontos elismerést kapott a Budapest Klub

Idén a Budapesti Klub alapítójának, László Ervin professzornak, illetve a klub tagjainak ítélték oda a Luxembourg Béke-díjat.

 

A luxemburgi békedíj fontos európai elismerés, amelyet 2012 óta minden évben a béke érdekében tett erőfeszítésért osztanak ki. A díjat alapító, illetve részben megítélő, kormányoktól független alapítvány vezetője Luxembourgi Henrik nagyherceg. A díjak ünnepélyes átadására ebben az évben június 30-án került sor. A hivatalos méltatás szerint László Ervin professzor és a Budapest Klub tagjai a kultúrák közötti hidak építéséért és az  “Egység a sokféleségben” témában tett erőfeszítéseiért részesült a megtisztelő elismerésben.

 

A díjátadó ünnepségen többek között jelen volt dr. Sági Mária, a Budapest Klub tudományos igazgatója és Anne-Marie Voorhoeve, a nemzetközi hálózat projektmenedzsere. Az Európai Parlament luxemburgi épületében tartott díjkiosztó ünnepségén László Ervin – betegsége miatt – videón küldte el megnyitó előadását. Ebben hangsúlyozta, hogy globális társadalom létrehozására van szükség, ahol a verseny helyett az együttműködés, a közös fejlesztések, az empátia és az együttérzés a meghatározó. Mindenkit felkért arra, hogy csatlakozzon ahhoz a munkához, amelyet a Budapest Klub 20 éve végez. Sági Mária és Anne-Marie Voorhoeve bemutatták a klub programját, illetve azt a munkát, amit világszerte végeznek. A Budapest Klub működését katalizátornak nevezték, és a fenntartható világ elérésének meghatározó feltételeiként említették az emberek tudatosságát, a generációk és a kultúrák összekapcsolását, valamint világszerte a tanulási közösségek támogatását.

 


2017. 07. 21.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2018. július

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.