Hírek

Generációk egy testben?

Régóta tudtuk, hogy anya és magzata például a közös véráramon át szoros, immunológiai és hormonális kapcsolatban állnak.

 

 

Ezért veszélyes a magzatra, ha az anya némely fertőző betegségben a terhesség alatt megbetegszik, vagy ha hormonokat, magzatkárosító gyógyszereket szed. Mert ami hat az anyára, az hat a magzatra is. Természetesen fordítva is működik az átvitel, a magzat is bocsát az anya vérébe mindenféle anyagokat, amiket aztán ki lehet mutatni, és a magzat fejlődésére, egészségére, betegségére, várható születési rendellenességeire lehet következtetni.

 

Ezért szokásos kutatási terület volt mindig is az anya vérében vizsgálgatni, mi kerül át a magzatból az anyába. Az amerikai Nemzeti Egészség Intézetben is van egy részleg, amelyben a magzatok genetikáját és terápiáját kutatják. 1994-ben egy vizsgálatban elfogadhatatlan adatokat kaptak, s először arra gondoltak, a vizsgált minta szennyeződött. Ugyanis a lánymagzattal terhes anya vérében férfitől származó sejteket találtak. Miután tisztázták, hogy nem szennyeződés okozta az eredményt, arra következtettek, hogy a nő korábbi, fiús terhességéből származnak a vérében keringő sejtek.

 

Gyorsan toboroztak 8 nőt, akik korábban már voltak terhesek, és ebből legalább egy fiús terhesség volt. Meglepetésükre olyat is találtak, akiben nem volt kimutatható férfieredetű sejt, viszont az egyik nőnek 27 évvel korábban volt egy fiús terhessége. Azaz a fiúmagzattóleredő sejtek és genetikai maradványok 27 éve keringtek az anyában. Ha belegondolunk abba, hogy a sejt kis élőlény, akkor ilyen genetikai morzsalékok csak akkor maradhatnak fenn, ha beépülnek az anya sejtjeibe.

 


A jelenséget elnevezték mikrokimérizmusnak, és a kutatások lavinája indult el a témakörben. A mitológiában a kiméra hibrid lény; egy ábrázolásában oroszlán, amelynek hátából kecskefej kandikál ki, farka vége pedig egy kígyó feje.

 

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin áprilisi lapszámában olvashatják!

Szendi Gábor
2019. 04. 12.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.