Hírek

Gyógyszergyári elemzők: "Huston, we have a problem"

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

 

Még az irreális, csillagászati árakon kiszerelt hatástalan új szerek sem képesek fedezni a gyógyszergyárak személyre szabott genomikai hablatyolásainak kutatási, fejlesztési, és egyéb költségeit! (Itt az idevágó idezet egy 2005-ös cikkemből: "Ha a gén- és fehérje módosulások miatt csak kevés lehetséges jelentős onkogén permutációval számolunk, akkor is jó eséllyel a genetikai és proteomikai hálózat elleni, célzott terápiák tekinthetők az eddigi legdrágább gyógyszereknek, amelyek viszont nem igazán térülnek meg a rosszindulatú daganatos betegségek kimenetelének és a népesség egészségének javítása terén.")

 

https://link.springer.com/article/10.1007/s11306-005-1103-7

 

Gyógyszergyári elemzők a “Huston, we have a problem” súlyú katasztrófához hasonlítják a gyógyszergyárak jelenlegi helyzetét! Ez a mondat, mármint hogy “Huston, gondunk van” John (Jack) Swigert, az 1970-es Apolló 13 küldetés egyik űrhajósa és a NASA hustoni irányító központja között hangzott el egy fedélzeti rendszer tápforrásának kiesése miatt! Mint tudjuk a legénység csak nagy nehézségek árán tért vissza a Földre Április 17.-én, ami jóformán a csodálaval volt határos!

 

Ezek szerint a gyógyszeriparnak is csodákra lenne szüksége a genomikai ökörségekből való “visszatérésre” a Földre? Az ember és sajnálatos betegségei mégsem egy evolúciónak nevezett ökörség űrhajós csomag genomikai szüleményei? Nem működik a genomikai gyógyászat!

 

https://endpts.com/pharma-we-have-a-problem/


2019. 05. 02.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.