Hírek

Hogyan kerülhetjük el a koronavírus fertőzést? Miért lett belőle világjárvány?

 

A koronavírussal kapcsolatban a legátfogóbb írás, Michael Chen-től, a Stanford Kórház egy vezetőtestületi tagjától származik, amely a csoportjának a kutatási eredményein alapul. Az ő visszajelzésük a koronavírusra a következő:

 

„ Az új koronavírus napokon keresztül nem mutathatja jelét a fertőzésnek. Hogy tudhatja meg valaki, hogy fertőzött-e? Mire valakinek láza lesz vagy köhögni kezd, és elmegy a kórházba, addigra már rendszerint a tüdő 50%-a gyulladásban lesz, (a fordító: ez csökkenti a légző felületet) és ez már túl késő. Taiwani szakértők egy egyszerű önellenőrzési módszert ajánlanak, melyet elvégezhetünk minden reggel. Vegyél egy mély lélegzetet, és tartsd vissza a lélegzeted több, mint 10 másodpercig. Ha ezt sikeresen meg tudod csinálni anélkül, hogy köhögni kezdenél, bármilyen kényelmetlen érzés; merevség, szorító érzés, bármi ilyesmi nélkül, ez azt bizonyítja, hogy semmi gyulladás nincs a tüdődben, alapvetően ez azt jelzi, hogy semmilyen fertőzés sincsen. Kritikus időben, kérlek, minden reggel végezd el ezt az önellenőrző vizsgálatot olyan helyen, ahol tiszta a levegő. Komoly, kiváló tanács olyan japán orvosoktól, akik jelenleg a COVID-19 (új koronavírus) eseteket gyógyítják: A szád és a torkod nedves legyen, soha nem száraz. Legalább 15 percenként vegyél magadhoz néhány korty forralt, de iható hőmérsékletűre visszahűtött folyadékot! Miért? Még ha a vírus a szádba kerül is, ha vizet vagy más folyadékot iszol, az lemossa a gyomrodba a torkodon keresztül. Ha forralás után iszol minden folyadékot, amelyet iható hőmérsékletűvé lehűtesz, akkor az a koronavírust is megöli. Ha forralás nélkül hidegen iszod, akkor a gyomorsav el fogja pusztítani, feltéve ha van elég gyomorsavad éppen akkor a gyomrodban, amikor ittál. Ez tehát nem ad 100%-os biztonságot, csak a felforralt és visszahűtött ivóvíz, vagy egyéb folyadék. Ha nem iszol rendszeresebben elég vizet, a vírus be tud kerülni a légcsövedbe és azon keresztül a tüdődbe. Az nagyon veszélyes.

 

 

 

Tudnivalók a koronavírusról és annak megelőzéséről:

 

1. Ha folyik az orrod, vagy köpetes a köhögésed, akkor csak egy sima megfázásod van.

 

2. A koronavírus okozta tüdőgyulladás nagyon száraz köhögést okoz, és nincs orrfolyás.

 

3. Ez az új vírus nem áll ellen a magas hőmérsékletnek, már a 26/27 Celsius fok megöli. Utálja a napot.

 

4. Ha valaki ezt kitüsszenti, kb. 10 láb távolságot esik (kb. 3m), míg földet ér, és a vírus ezt nem éli túl.

 

5. Ha fémes felületre esik, legalább 12 órán keresztül „él” – tehát, ha fémes felülettel érintkeztél, mosd meg azonnal baktériumölő szappannal a kezed!

 

6. Szöveten 6-12 órán át marad életben a vírus, normál mosószer megöli.

 

7. Forró víz fogyasztása hatásos minden vírusra. Próbáld meg elkerülni a jeges italok fogyasztását!

 

8. Moss kezet gyakran, mivel a vírus a kezeden 5-10 percig él – de ennyi idő alatt sok minden meg tud történni, pl. megdörzsölöd a szemeidet, akaratlanul hozzányúlsz az orrodhoz stb.

 

9. Megelőzésképpen gargalizálj langyos vízben feloldott tiszta sóoldattal (www.tisztaso.hu)

 

10. Nem tudom eléggé hangsúlyozni: igyál sok forralásból visszahűtött vizet! Az ásványvizek sem jók, mert azokat a klór nem fertőtleníti, műanyag palackot pedig forró vízzel nem tisztítanak. CSAK A FORRALÁSBÓL VISSZAHŰTÖTT VIZEK ÉS AZ ILYEN VIZEKBŐL KÉSZÜLT FOLYADÉKOK BIZTONSÁGOSAK!

 

 

 

A tünetek:

 

1. Először a torkot fertőzi meg, így torokfájásod lesz 3-4 napon át.

 

2. Aztán a vírus beleolvad egy orrváladékba, ami belekerül a légcsőbe, majd a tüdőben tüdőgyulladást okoz. Ez további 5-6 napig tart.

 

3. A tüdőgyulladással magas láz és légzési nehézség jár.

 

4. Az orrdugulás nem olyan, mint máskor. Úgy érzed, hogy megfulladsz. Ilyenkor azonnal fordulj orvosi segítségért." Michael Chen.

 

Köszönjük dr. Weixl-Várhegyi Lászlónak (drweixl@gmail.com), hogy megosztotta szerkesztőségünkkel ezt az információt!

 

 

 

 

 


2020. 03. 16.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.