Hírek

Homeopátiával csökkenthető az antibiotikum-felhasználás

Tudományos vizsgálatot indít a bajor tartományi kormányzat, amelyben azt vizsgálják, lehet-e homeopátiás szerekkel csökkenteni az antibiotikum-felhasználást.

 

A Kereszténydemokrata Unió és a Szabad Választók frakciója által indítványozott szavazáson a képviselők 120-47 arányban szavazták meg a kutatás elvégzését. A februárban véglegesített költségvetés alapján a korábban tervezettnél is több, összesen 800 ezer eurót költenek a németek a felmérésre.

 

A multirezisztens baktériumok okozta halálesetek megakadályozására a CSU–Szabad Választók-frakció összesen öt beadványt készített. A CSU-küldöttek a döntésüket olyan tanulmányokkal indokolták, melyek azt mutatják, hogy a klasszikus homeopátia alkalmazásával az antibiotikumok felhasználását csökkenteni, mellőzni lehet, továbbá használata hosszú távon a fertőzésekkel szembeni individuális ellenálló képességet is javíthatja.

 

Február közepén az is kiderült, hogy a kutatásra kétszer annyi pénzt fordítanak majd, mint amennyi az eredeti költségvetésben szerepelt. A költségvetési bizottság véleménye alapján további 400 000 euróval egészítik ki a kutatásra szánt összeget, így a tanulmányra összesen akár 800 000 eurót is költhetnek.

 

tgym
2020. 05. 18.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.