Hírek

Interjú dr. Eöry Ajándokkal, a szakmai kollégium vezetőjével

Manapság a hűséget nem tartják fontosnak, pedig dr. Eőry Ajándok élete a példa rá, milyen nagy érték. 46 éve szereti a feleségét, 30 éve alapította vállalkozását, ragaszkodik hivatásához, vallásához, nézeteihez és lelkiismeretéhez. Ez jutott eszembe, amikor kis rendelőjében az életéről, a családjáról és a természetgyógyászatról beszélgettünk. 

 

 

‒ Munkájából adódóan mindenkit megkérdez, hogy van. Most én kérdem: ön hogy érzi magát?

‒ Köszönöm szépen, jól. A családdal nemrég jöttünk meg a horvátországi nyaralásból, ami nagyon kellemesen telt.

 

‒ 72 esztendős, és töretlen kedvvel dolgozik. Hogyan vigyáz a saját egészségére?

‒ Naponta futok három és fél kilométert a kutyámmal, aztán elvégzem a meridiántornát. Pici korom óta vegetáriánus vagyok, ez ösztönös. A család ott ette a rántott húst, én meg nem szerettem. Később aztán belépett a tudatosság is, a „Ne ölj!” bibliai parancsa, ami minden élőlényre kiterjed.

 

‒ Önnek bevált a vegetáriánus étrend?

‒ Gondolom, igen, mert még itt vagyok! Később az ösztön és az erkölcsi parancs mellé felzárkózott az egészségtudatosság is: a húsevők bélcsatornája rövidebb, mint az emberé, a húst gyorsan meg kell emészteni, mert a toxinok a belekben ragadhatnak. Vessük csak össze a ragadozó harcsa bélhosszát a pontyéval! Érdekes a kérdés kínai megközelítése is. A kínai orvosprofesszorok azt mondják: egy életkor, úgy 50-60 éves kor után a szervezet nehezebben dolgozza fel a húsokat, és ezt meg is érezzük. Nekem ilyen gondom nincs. 

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin októberi lapszámában olvashatják!

Zimber Szilvia
2018. 10. 24.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. május

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.