Hírek

Javul a prognózis a jó táplálkozás hatására

Svájci kutatók 8 kórház 5015 páciensének adatait megvizsgálva megállapították, hogy közülük 2088 személy nem megfelelő módon táplálkozott.

 

A kísérlet keretében a 2088 alultáplált személyt két csoportra osztották. Az egyik csoport a szokásos kórházi menüt kapta, míg a másik csoport személyre szabott étrendet fogyasztott. Ezáltal jelentősen javult energia- és fehérjeellátottságuk, és körükben sokkal ritkábban jelentkezett bármilyen komplikáció, sőt, a halandósági ráta is jóval alacsonyabb volt. Az alultápláltság tehát elkerülhető kockázati tényező, amelynek megszüntetésével pozitívan befolyásolható a gyógyulási folyamat.

 

tgym
2020. 03. 09.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.