Hírek

Kerala egyensúlyba hoz

Az ájurvéda a betegségek megelőzésére, gyógyítására, az egészség megőrzésére összpontosít.

Mindannyian arra vágyunk, hogy egyensúlyba kerüljünk a környezetünkkel, önmagunkkal, test-lélek-szellem egyaránt kiegyensúlyozottan és jól működjön. India egyik csodálatos vidékén ez a harmónia szakszerű orvosi segítséggel megteremthető, és utána sokáig megőrizhető. Hogyan? Erről kérdeztük dr. Shayana P. S. ájurvéda orvost, a Trivandrum közelében fekvő Bethsaida Hermitage and Ayurbirth Healing Centre vezető munkatársát.

 

Dél-Indiában, az Arab-tenger partján terül el Kerala, a több évezredes hagyományokra visszatekintő ájurvéda őshazája. Amerre a szem ellát, kókuszpálmák nőnek, gyönyörű kék a tenger és balzsamos a levegő. De nem ez a hely egyetlen erénye: itt a gyógyulást a természet adja. Dr. Shayana P. S. egy ősi gyógyító családból származik, már elődei is az ájurvéda tanításai szerint éltek és segítették a betegeket. – Gyakorlati célom az egyén egészségének és jólétének javítása az elme, a test és a lélek kapcsolatának megértésével és fenntartásával, minden szinten a megelőzésre és a gyógyításra összpontosítva – mondta el a Természetgyógyász Magazinnak a doktornő. – Az elért eredmények tartósak és elképesztőek. Minden embert egyedi személyként kezelünk, és testre szabott terápiás megoldásokkal látjuk el, így a saját kezükbe vehetik az egészségüket. Az ájurvéda mindenkinek konkrét életmód- és táplálkozási útmutatásokat ad az egyensúly fenntartása érdekében. Ez szanszkrit kifejezés, az áju, azaz élet és a véda, azaz tudás, tudomány szó összetétele. Az ájurvéda tehát az élet tudománya. Az ősi ájurvéda tudós, Csaraka szerint az „áju” az elme, a test és a lélek egysége. Ez a holisztikus gyógyító rendszer tehát nem a betegség tüneteivel foglalkozik, hanem elvezet a kiváltó okokhoz, próbálva megérteni, miért veszítette el az egyén a fizikai, mentális vagy érzelmi egyensúlyát.

 

Az ájurvédában mindenkinek különféle kezelési módokra van szüksége. Az egyensúly hiányának oka ugyanis mindenkinél más. Szükségszerűen tehát az ájurvédikus beavatkozás is egyedi. Megfelelő étrenddel és életmóddal az egészség megőrizhető, a betegségek megelőzhetők, ebben is egyedileg segít az ájurvéda orvos. Az egészség a következő szempontok alapján írható le:

 

• megfelelő táplálkozás,
• életerő,
• jó étvágy,
• jó emésztés,
• pihentető alvás,
• frissesség ébredés után,
• az izzadság, a vizelet, a széklet és a szelek/ gázok időbeni távozása,
• a mentális képességek, az intelligencia és az érzékek megfelelő működése minden tekintetben,
• mindenféle fájdalom hiánya.

 

Az ájurvéda ismerete minden ember számára hasznos. Ez a boldog élet tudománya, ami segít fenntartani a test, a lélek és a szellem egyensúlyát. (X)

 

Az ájurvéda...


• …a világ legrégebbi holisztikus gyógyító rendszere.
Nem a tünetekre összpontosít, hanem mélyebbre, a kiváltó
okokra, így megelőzhető a szervezet állapotának romlása.
• …segíti az immunrendszert és minimalizálja a szervezetben
a gyulladásos folyamatokat.
• …csökkenti a stresszt és oldja a szorongást, ezáltal javítja
az alvás minőségét. Az elalvás könnyű és természetes.
• …egészségessé és ragyogóvá teszi a bőrt, erősíti a
csontokat és a körmöket, dúsabbá teszi a hajat.
• …stimulálja és erősíti az idegrendszert és az izmokat,
javítja a vérkeringést és az anyagcserét, csökkenti a test
merevségét és a fájdalmakat.

 

Jöjjön velünk Keralába!


Fiatalító, tisztító kúra Dél-Indiában, a trivandrumi Bethsaida Hermitage and Ayurbirth Healing Centre-ben.

 

További infó:http://ayurvedautazas.com


2019. 10. 31.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.