Hírek

Keralában tökéletes a harmónia

Tisztaság, figyelmesség, személyre szabott gondoskodás, csodás trópusi és tengerparti környezet jellemzi a gyógyközpontot

 

Aki Keralába utazik, Indiából csak a legjobbat kapja, vélekedik Marton Gyula, aki tavaly két hetet töltött a Dél-India tengerpartján fekvő Bethsaida Hermitage and Ayurbirth Healing Centre-ben. Ez az ájurvéda gyógyközpont inkább tűnik luxusüdülőnek, mégis, sokkal több annál!

– Már a megérkezés élmény és lazulás volt – idézi fel Marton Gyula az utazást, és közben videófelvételeket, fényképeket mutat. Ezek láttán az embernek azonnal indulni támad kedve. – Az őserdő közepén egy lekerített területet képzeljen el, gyönyörű kapun át szépséges út vezet befelé, a paradicsomba. Trópusi luxusba érkeztünk, ahol egy fölösleges falevél nem hever az úton, olyan tisztaság van, tágas és kényelmes minden, és a legapróbb részletekig figyelmesek. Reggelenként frissen készítik el a mandalákat virágszirmokból, minden gyönyörűen rendben van tartva. Mindenki türelmes, mosolygós, kedves, beszél angolul, de ha a vendég egy szót sem ért, akkor is boldogul. Itt nem szlogen, hanem valóságos tapasztalat, hogy minden a vendégért van.

Már a repülőn kaptak az utasok egy kérdőívet az egészségi állapotukról, megérkezésük másnapján pedig fogadta őket az ájurvéda orvos és a kérdőív, egy hosszas beszélgetés és vizsgálat alapján megállapította, ki milyen típusba tartozik, és ennek, valamint az életkornak és egészségi állapotnak megfelelően, személyre szabottan állította össze az étrendet, az ájurvéda gyógyszereket és gyógykezeléseket, amikért természetesen nem kellett külön fizetni. A vendégeket egy négyszintes, szinteltolással épült házban helyezik el, ahol mindegyik szoba a tengerre néz. Szintenként nyolc szoba van. A légkondicionált, szúnyoghálóval ellátott tágas szobák, a csodás naplementék, a finom teák, a hangulatos vacsorák mellett nagy élményt nyújtottak a szabadtéri színpad látványos és szórakoztató előadásai is.

– Egész idő alatt nem fordult elő, hogy megcsípett volna valakit egy bogár, nincsenek szúnyogok, legyek, gyomorrontás vagy hasonló sem fordult elő – tette hozzá Gyula. – A tengerpart csodálatos, kristálytiszta, akárcsak a levegő. A napot jógával kezdtem. Ötven évvel ezelőtt az elsők között tanultam jógázni Magyarországon Dely Károlytól, és az autentikus gyakorlatok visszaköszöntek. A légzéstechnika engem már sok nehézségengen átsegített. Naponta kétszer van jógaóra, mindenki maga dönti el, melyikre megy, akár mindkettőre. Ezek is ingyenesek, de lehet magánórát is kérni. Képet is mutat a jógateremről, ami szintén a tengerre néz, és ahol soha nincsenek olyan sokan, hogy az zavaró volna. Ez egyébként az egész létesítményre igaz. – Sehol nem kell várakozni, másokat kerülgetni, bőven van hely mindenhol. Jógázás után úsztam, azután reggeliztem, és jöhetett a délelőtti kezelés. Erre időpontot kapunk, mindenkivel egyénileg foglalkoznak – meséli Gyula. – Kedvencem a négykezes masszázs volt, amikor a két masszőr teljes összhangban, tökéletes harmóniában dolgozott. Nagyon kellemesek az olajos kezelések. Azt követően néha volt meglepetésprogram: megvendégeltek bennünket friss kókusszal. Jellemző apróság: pálmalevelekből készítettek tányért a kókusz alá, amit virággal díszítettek.

Ez az út nem egyszerűen nyaralás, pihenés – bár annak sem utolsó –, hanem elsősorban egészségmegőrző, állapotjavító, az egészséget szolgáló program, ami a keleti gyógyászatra, az ájurvédára épül. Az étkezési javallatokat figyelembe véve mindenki ízlése és kedve szerint válogathat a svédasztalról, és akár a tengerre néző asztaloknál helyet foglalhat. – Hihetetlen bőséges a gyümölcsválaszték, és mindig van sütemény is, az ember az alkatának megfelelőből választhat – teszi hozzá Gyula. – Rendkívül ízletesek az ételek és gusztusosan tálalnak. Szintén egy jellemző apróság: reggelire ízlés szerint lehet tojásrántottát készíttetni. A kertben, a medence partján és a tengerparton is nyugágyak várják a vendégeket. A hatalmas trópusi kertben vannak meghitt, kényelmes kis zugok is, ahová vissza lehet vonulni, és egy kis ökumenikus kápolna. – Itt annyira feltöltődik az ember, hogy akár egy éven át tudja tartani ezt a szintet – foglalja össze Gyula. – A stressz teljesen elmúlik, az ember nyugodttá és kiegyensúlyozottá válik. S ez az egészség alapja. (X)

 

India másik arca

Tapasztalja meg a több mint ötezer éve fejlődő indiai ájurvéda jótékony hatását a gyógymód szülőföldjén, a Dél-indiai Keralában. Az utazást azoknak ajánljuk, akik
• törődnek az egészségükkel,
• krónikus betegségben szenvednek,
• fokozott stresszben élnek,
• túlsúlyosak,
• szépülni vágynak,
• autentikus környezetben, mesterekkel
szeretnék fejleszteni jóga-tudásukat,
• vonzódnak a meleg, trópusi környezethez,
• szeretik a kényeztetést, a luxust.

 

A következő utak időpontjai:


2020. január 22 – február 6 két hét
2020. február 7 – február 29 három hét

„Varázslatos érzés, ahogy meleg,
gyógynövényes olajjal simogatják,
gyömöszölik, paskolják a szorgos indiai
kezek a testet. Valóságos Kánaán!”


Dr. Domján László
az Agykontroll magyarországi meghonosítója

 

Jöjjön velünk Keralába!

Fiatalító, tisztító kúra dél-Indiában, a trivandrumi Bethsaida Hermitage and Ayurbirth Healing Centre-ben.

További infó: http://ayurvedautazas.com

Személyes konzultáció és jelentkezés:

Gala Tours Kft.
H-1024 Budapest, Buday László utca 7.
Mobil: +36 30 9310207
E-mail: gala@galatour.hu


2019. 10. 10.

Kapcsolódó képekAktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.