Hírek

Koronavírus járvány az asztrológia tükrében

Többekben felmerült a kérdés, hogy vajon lehet-e látni az asztrológia segítségével, hogy hogyan alakul világviszonylatban és Magyarországon a koronavírus járvány terjedése. A válasz igen, vannak egyértelmű tendenciák, amelyeket jól mutat a horoszkóp.

 

   A vírus terjedésének kezdetét 2019. november közepére datálják, már ekkor megjelentek az első esetek, de ténylegesen 2019. december 17-étől növekedett drasztikus módon a megbetegedések száma Hupej tartományban, azon belül is Vuhan városában.

 

 

A kezdetek

 

   Kísérjük végig tranzitok segítségével a járvány alakulásának útját, először célszerű magára Vuhanra felállítani egy horoszkópot, ez lesz a vírus kirobbanásának horoszkópja. Majd a januári, februári időszakokat vizsgáljuk meg, és végül Magyarországra állítottam fel egy horoszkópot, mely a jelenlegi, márciusi heteket vizsgálja. A távolabbi előrejelzés pedig ez után jön. Így kronológiai sorrendben jól láthatjuk, hogy a fényszögek hogyan befolyásolták a járvány terjedését.

 

   Kezdjük először a 2019. november 17-i dátummal. Ekkor regisztrálták az első megbetegedést Vuhanban.

 

 

   Ha orvosi asztrológia szempontjából vizsgáljuk a bolygók jelentését, akkor több fertőzésre utaló jel is található. Az egyik a Skorpió Nap, Skorpió Merkúr ebből még nem feltétlenül kellene, hogy baj legyen, ami inkább erősebb fényszög, és a többi ehhez alkalmazkodott, az a Bakban álló Szaturnusz Plútó együttállás. Lényegében ez, és ennek a fényszögnek a különböző kombinációi okozzák a fő problémát, ennek van alárendelve a többi fényszög hangsúlya. A Plútó és a Skorpió minőségek egyaránt összefüggésben állnak a vírusokkal, a Plútó mindig a nagyon kicsi, de óriási erejű dolgokat jelképezi. Ez lehet pl.: vírus, atombomba, minden, ami kicsi, de koncentrált erejű. A felszín alatt fejti ki hatását, a plútói aknamunka soha nem látható jól, pontosan ilyen a vírus lappangási időszaka is. Ami kirobbantotta a fertőzések terjedését, az az Uránusz-Mars oppozíció volt. Az Uránusz gyorsan lendületbe hozta a dolgokat, és pillanat alatt káosszá varázsolta a helyzetet, gyors cselekvőerőre lett volna szükség (Mars). Mindig alkalmazkodni kell, a bolygók adta helyzetekhez különben elsodornak minket az események, ilyen hatalmas horderejű bolygókapcsolatokról volt itt is szó. Végig, nemcsak novemberben, decemberben is, és még januárban is olyan neptunuszi fényszögek kísérték a járvány kirobbanását, és terjedését, amellyel hajlamosak voltak hárítani, az eseményeket nem a valós színben feltüntetni. A Neptunusz Vénusszal, Merkúrral alkotott fényszögei sajnos ebben az esetben nem a legjobbak, ha az ügyek komolyságát elhallgatja valaki. És ez ebben az esetben is így volt, mert sokáig nem lehetett tudni a megbetegedések pontos számát Kínában, de szerencsére győzött az együttműködés.

 

  Egy hónappal később, 2019.12.17-én, és az ezt megelőző december elejei időszakban a fertőzés terjedését csak súlyosbította a Vénusz végigvonulása a Szaturnusz Plútó együttálláson.  De egy Uránusz Jupiter trigon formájában ott volt a segítség, hogy a történéseket kellő odafigyeléssel és gyorsasággal kezelni lehessen, sokkal jobban ki kellett volna használni ezt a fényszöget. Az események igazán december 25-e körül pörögtek föl, és ez Szilveszterig így is maradt. A Jupiter együtt állt a Nappal, sok esetben azt mondjuk, hogy a Jupiter fényszögei milyen jók, hát ez nem minden esetben van így. Különösen az együttállásokra igaz, hiszen nem mindegy, hogy mit nagyít fel a Jupiter, itt a fertőzések számát emelte meg. Sajnos a Plútó és a Szaturnusz is két fokos orbis távolságra közelítették meg egymást. A Plútó a vírus terjedéséért, a Szaturnusz a halálesetekért volt a felelős. A Bika Uránusz, Vízöntő Vénusz kvadrát fokozta a pánikhangulatot, a felkavaró érzelmi hátteret is, és nem utolsó sorban azt is lehetett látni, hogy az Uránusz a Bikában nagyon komoly gazdasági átrendeződést fog okozni.

 

 

  December vége felé a Merkúr is csatlakozott a Jupiter Nap duóhoz, ez felnagyította az utazásokkal kapcsolatos fertőzések lehetőségét. Itt vált a vírus mobillá, ezzel a fényszög-kapcsolattal nagyon könnyen terjedhetett egyik országból a másikba.

 

  Érdekesen alakította a helyzetet a Bakban a Szaturnusz Plútóhoz közelítő Merkúr is, 2020. januárjában. 2020.01.07-én a koronavírus megkapta a 2019-nCoV elnevezést, nagyon elgondolkodtató ez a nem tudatos időzítés is, hiszen a Merkúr együttállásnál végre megnevezték, kommunikálták, hogy miről van szó. Elismerték, hogy járvány van, és vége lett a neptunuszi ködösítéseknek is. Január 11-én a vuhani Virológiai Intézet nyilvánossá tette fertőzéssel kapcsolatos adatbázisát, és sajnálatos módon elhunyt az első kínai áldozata is a koronavírusnak. Tehát a Bak józansága és szigora megnyitotta a szabad információáramlást.

 

  2020. január vége felé kialakult Neptunusz Vénusz konjunkció a Halakban emelte az áldozatok számát, ehhez hozzájárult a Mars kvadrát is. Sajnos a február 18. körüli Neptunusz Merkúr konjunkció elmosta a határokat, ellenőrizhetetlenné téve a vírus útját. Ismét eltűnt, mint szürke szamár a ködben, kicsúszott az emberek keze közül, és a világ eltérő pontjain jelent meg újból. Ehhez hozzájárult, hogy a Jupiter csatlakozott a Szaturnusz Plútóhoz, megint emelve a Plútó vírusokért felelős erejét, és növelve a Szaturnusz hatását is. Sajnos a Szaturnusznak van egy olyan oldala is, ami az elmúláshoz kapcsolódik, és ahogyan láttuk, nagyon sokan haltak meg.

 

De mi történt e közben Magyarországon?

 

   Azt gondolom, hogy az óvintézkedések nagyon jól voltak időzítve, megelőzve a 2020. március 9-e körül induló Mars, Jupiter, Plútó, Szaturnusz stellium hatását a Bakban. Ez azt mutatta, hogy jól használták ki a Mars adta lehetőségeket. Nemcsak a vírus harcol, hanem mi is felvettük vele a harcot. A fényszögeknek van egy olyan tulajdonsága, hogy a magunk oldalára állíthatjuk őket, ha idejében lépünk és nem várjuk meg, amíg a helyzetek kontrollálhatatlanná válnak. A Bak és a Szaturnusz a törvényt, a rendet és a szigort is jelképezi. Ha ezt kihasználjuk, akkor a megfelelő szabályok bevezetésével jelentősen visszavethetjük a vírus terjedését. A Szaturnusszal lezárhatunk, akár fizikai térben is helyeket, épületeket, nagyon hasznosak ennek a bolygónak a határokat felépítő ereje is. Ebben az esetben, sokat segíthet a karanténok bevezetése.

 

   A Bikában kialakuló Vénusz Uránusz együttállással, az élelmiszerkészletetek, anyagiak inoghatnak meg, mozgósítani kell a tartalékokat, hiszen az emberek pánikszerűen kezdték az élelmiszereket felvásárolni. A Bika és a Vénusz elég anyagias, földön járó jegy és bolygó, az Uránusz egy kicsit felgyorsítja őket a hirtelenségénél fogva. Ezért is fontos a jó kommunikáció, és az emberek tájékoztatása. A Szaturnusszal, és a Plútóval, ha ugyan a vírust 100%-osan nem is lehet megállítani, de mi a szabályok és a kommunikáció révén tehetünk valamit a terjedése ellen.

 

 

Mi a helyzet most és mik a távolabbi kilátások?

 

   Magyarországon 2020.03.18-án a Mars Jupiter Plútó Szaturnusz alkotta négyes stellium a Bakban a legmeghatározóbb. Jól látszik, hogy most van a vírus lappangási ideje, és ahogyan a Mars változtatni fogja a helyzetét az együttálláson belül, úgy fognak az események is alakulni.  Ha szerencsénk van, mire a Szaturnuszt eléri, illetve elhagyja a Mars, az első hullámon túl leszünk, és talán itt meg is áll a folyamat. Nagyon sok múlik azon, hogy most, a legkritikusabb időszak elején milyen óvintézkedéseket teszünk. A Mars Plútó találkozás valószínűleg megemeli a megbetegedések számát, ez március 27-éig biztosan növekedést mutat. Onnantól fogva világviszonylatban is, ahol már kulminált a vírus, csökkeni fog az ereje, elsősorban Kínában. Március 29. magasságában a Jupiter a Plútóval áll együtt és szerencsére leszakad róluk a Mars. A Mars a Szaturnusszal fog együtt állni, itt még mindig nincs vége, nagyon kell figyelni az idős emberekre Szaturnusz az időseket is mutatja, a Mars pedig a férfiakat is.

 

 

 

Egyértelműen az idősebb korosztály a legveszélyeztetettebb. A Szaturnusz a Marssal alkotott együttállása további szigorításokat fog eredményezni. Szóba jöhetnek újabb karanténok, kijárási tilalmak, az oktatás további leállítása és érdemes is nagyon komolyan venni ennek a két bolygónak a találkozását. Ez egészen április 8-áig így lesz, április 10-én hagyja el a Mars a Szaturnuszt, és talán mondhatjuk, hogy egy kicsit fellélegezhetünk, de addig egészen biztosan érezni fogjuk a hatását.

 

  Április 11-el új fejezet indulhat. Az egyik a Kos Nap, Bak Jupiter Plútó kvadrát meghatározó kapcsolata lesz, a másik a Vízöntő Mars, kvadrát Bika Uránusz kapcsolata. Bontsuk ki, hogy milyen eseményeket hozhat ez a két fényszög kapcsolat! Az biztos, hogy itt is gyors cselekvésre és intézkedésekre lesz szükség, ahhoz, hogy a Nap kvadrát Jupiter Plútót megakadályozzák. Elképzelhető egy második fellángolás, világviszonylatban a Jupiter Plútó még mindig hozhat további megbetegedéseket, új eddig nem érintett területen, de bízzunk benne, hogy, ahol már volt egy jelentősebb hulláma, ott nem üti fel újból a fejét. Magyarország tekintetében április 10-e magasságában tisztábban fogunk látni a megbetegedések szempontjából, ha megfelelőek az óvintézkedések, akkor talán egy esetleges második hullám nem lesz olyan nagy erejű, arról nem is beszélve, hogy a Nap elég gyorsan mozog, tehát nem fog sokáig tartani a kvadrátja.

  Április 20-ától néhány napig a Nap együtt áll az Uránusszal a Bikában. Mivel tudjuk, hogy a Bika egy igen anyagias jegy, és a maga béketűrő módján szereti halogatni a dolgokat, így ezt a lassú folyamatot az Uránusz egy kicsit felgyorsítja. Itthon jelentős anyagi kiadásokra lehet számítani. Mindenképpen fog hozni financiális változásokat, a Szaturnusz kvadrát miatt, inkább megszorításokat várhatunk. Igazából, jócskán május második felétől mutatkozik némi enyhülés, bízzunk benne, hogy május végére a járvány nagy kiterjedésű hulláma lecseng, és ezután elindul a Bika adta gazdasági, anyagi talpraállás és összefogás is.

  Igyekeztem az elmúlt néhány hónap asztrológiai hátterét kibontani, hogy jobban megértsük a világjárvány és a bolygók befolyásoló erejének kapcsolatát. Az elemzésben kifejezetten, az egészségügyi eseményeket vizsgáltam és azok várható alakulását.

 

Somogyi Kitti

www.asztroveritas.hu

 

 

 

 


2020. 03. 25.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.