Hírek

Krónikus belgyógyászati kórképek kezelése táplálkozás-intervencióval

Egy régi-új táplálkozási rendszert dolgozott ki dr. Clemens Zsófia kutatóbiológus és dr. Tóth Csaba kutatóorvos 2012-ben, ami elsősorban azt veszi figyelembe, mely élelmiszerek nem okoznak fokozott béláteresztést. A világon elsőként sikerült elérniük ezzel 1-es típusú diabéteszbetegnél az inzulintermelődés fokozását és más autoimmun-betegségek teljes gyógyulását. Az egészséges táplálkozás újragondolása gyökeres fordulatot jelent a belgyógyászat területén.

 

 

Dr. Tóth Csaba és munkacsoportja sorra aratja nemzetközi sikereit, tudományos publikációik angol, amerikai és francia szaklapokban látnak napvilágot, nemzetközi orvosi konferenciákon számolnak be eredményeikről. Nemrég meghívást kaptak Norvégiába egy magánklinikára, ahol havonta egy héten át gyógyítanak. Elsősorban a diabétesz- és a Crohn-betegek kezelésében értek el jelentős sikereket, de epilepsziás, rosszindulatú daganatban és autoimmun-betegségben, magas vérnyomásban, ízületi gyulladásban szenvedő és más krónikus belgyógyászati panaszokkal érkező betegek esetében is rendkívüli eredményeket tudnak felmutatni.

 

Úgy tűnik, ennek az étrendnek a segítségével sok betegségről levehető a „gyógyíthatatlan” címke. Módszerükhöz az a felismerés vezetett, hogy egyes krónikus belgyógyászati kórképek hátterében a szervezetben állandósult belső gyulladás van. Az orvosi szakirodalom alapján is egyértelmű, hogy a szervezetben kialakuló rejtett gyulladásokért az esetek többségében a kóros béláteresztés felelős.

 

A bél falán lévő sejtek zárt láncot alkotnak, speciális biológiai membránokkal kapcsolódnak és kommunikálnak egymással. Amikor a bél falán mikroszkopikus lyukak keletkeznek, zavart lesz a kommunikáció, és a lyukakon olyan molekulák jutnak át a táplálékból, amelyek idegen testként jelentkeznek a szervezet számára, hiszen nem odavalók.

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin augusztusi lapszámában olvashatják!

 

tgym
2019. 08. 14.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.