Hírek

Magyar világsiker: gyógyítható az 1-es típusú cukorbetegség

Külföldön sorra aratja a sikereit dr. Tóth Csaba és munkacsoportja – itthon alig ismerik. Nevét és tudományos tevékenységét emlegetik a Fox Newsban és a New York Timesban, sorra hozzák le a munkacsoport publikációit angol nyelvű tudományos folyóiratok – itthon agyonhallgatják. Norvégiába hívják őket gyógyítani, módszerüket átvette a legnagyobb brit diabétesz-civilszervezet – itthon ki sem próbálják. Az egész világ ide jár tanulni, hiszen az általa és munkatársai által kidolgozott paleo-ketogén étrend képes fokozni az inzulintermelést 1-es típusú cukorbetegeknél. Az elmúlt kilenc évben több mint tízezer páciensük volt, és csaknem mind meggyógyult, aki következetesen betartotta az étrendet – nemcsak a tünetek szűntek meg, hanem kikerültek az egészségügyi ellátásból! Köztük sok a cukor- és Crohn-beteg, daganatos betegségben és sclerosis multiplexben szenvedő. Boros G. László biokémikus, az UCLA egyetem professzora már több alkalommal nyilatkozott lapunknak, ő ajánlotta figyelmünkbe az egyedi módszerrel dolgozó orvos és kutatócsoport rendkívüli eredményeit.

 

 

− Hihetetlen, de dokumentált tény: önök sorra gyógyítják a 2-es típusú diabéteszben szenvedőket és igen jó eredményeket érnek el az 1-es típusú diabétesz esetén is, különösen gyermekeknél. Mi ennek a magyarázata?

 

− Az, hogy nem a korábbi, téves szemlélet alapján gyógyítunk. A biológiai szükségleti táplálkozásunk a törzsfejlődésünk 3 millió éve alatt alakult ki az evolúció során. Kardinális tévedés az, hogy az ember mindenevő! A diabetológia és a dietetika az emberek pszichés táplálkozási igényeit próbálja kielégíteni, és nem a biológiai szükségleti táplálkozást. Pedig az embernek nem kell ahhoz szénhidrátot ennie, hogy egészséges legyen. Bármilyen furcsán hangzik elsőre, szénhidrátok tekintetében nulla a biológiai szükségletünk. Az állati zsírok fogyasztása nem vezet elhízáshoz és nem okoz betegségeket. A diabétesznél valójában nem a magas vércukorszint okozza a problémát, hanem a párhuzamosan megjelenő szervezetszintű gyulladás. Ha ezeket figyelembe vesszük és megoldjuk, akkor a 2-es típusú cukorbetegek 100 százaléka meggyógyítható, mégpedig rendkívül rövid időn belül. A kezelési költségek pedig a töredékébe kerülnek, mint a jelenlegi kezelés. Ráadásul a beteg végérvényesen meggyógyul. Ez a szinte minden elemében merőben új megközelítés átírja az orvostudományt, mégpedig egzakt módon és rendkívül hatékonyan.

 

 

− És mi a helyzet az 1-es típusú cukorbetegséggel?

 

− Az más kategória, de jellemzően az egészséges táplálkozásból kell kiindulni ebben az esetben is. Az általunk alkalmazott paleo-ketogén étrenddel az autoimmun-folyamatok is megállíthatók, erre komoly bizonyítékaink vannak. Csak egy étrend van, ami képes a cukorbetegség rehabilitációjára és az 1-es típusú cukorbeteg gyerekeknek is reményt adhat. Ez pedig az egészséges táplálkozás, ami a paleo-ketogén étrend. Ez természetesen tudományosan is bizonyítható. Saját laboratóriumban, saját forrásokból folytatjuk a kutatásainkat, amelyek ezen élettani alapfolyamatok mérésén, kutatásán alapulnak. Több tízezer laboratóriumi adattal, képalkotó vizsgálati anyaggal rendelkezünk. Munkáinkat sok helyen idézik és figyelnek rá, Angliától Dél-Afrikáig. A táplálkozástudománynak ismert és elismert szereplői vagyunk külföldön, de sajnos a pácienseinknél és a diabetológusoknál is működik a Semmelweis-reflex.

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin májusi lapszámában olvashatják!

Zimber Szilvia
2019. 05. 20.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.