Hírek

Mayr-kúra hölgyeknek

A nők egészségügyi, betegségmegelőzési szempontból különböznek a férfiaktól: Laborvizsgálati leleteik közül kiemelendő a vércukorszint. Akkor is normális éhomi vércukorszintet produkálnak, amikor már kialakult náluk a cukorbetegség.

 

 

Hajlamosabbak az autoimmun-betegségekre. Hajlamosabbak a gyenge emésztésre, székrekedésre és az irritábilis bél szindrómára. A szívinfarktusba több nő hal bele, mint férfi, mert a nők nem produkálják az infarktus tipikus, „tankönyvi” tüneteit, ezért náluk nehezebb felismerni a zajló infarktust.

 

A nők a férfiaknál hajlamosabbak a vizelettartási képtelenségre. A nők ugyan tovább élnek a férfiaknál, de betegségeik általában hosszabban zajlanak, mint a férfiak esetében. Súlyosabb stresszhatásnak vannak kitéve, mert egy időben négy szerepet kell betölteniük (kenyérkereső, anya, háziasszony és feleség). Kényszerítve érzik magukat, hogy mindegyik szerepnek megfeleljenek, és családtagjaik rendelkezésére álljanak, miközben saját magukkal kevesebbet törődnek.

 

A gyermekek kihordása és világrahozatala érdekében a nők kötőszövetei gyengébbek, de könynyebben tágulnak, mint a férfiaknál. Bélrendszerük hajlamosabb a renyheségre, az emiatt hosszabb ideig bélrendszerükben időző bomlástermékek erjedésnek, rothadásnak indulnak, ami a szervezet fokozatos mérgeződéséhez vezet. Mindez idővel irritálja a bélnyálkahártyát, amely egyre több toxint, bomlásterméket enged felszívódni, kialakul a „lyukas bél” tünetegyüttes (Leaky Gut Syndrome). Ez utóbbi nyomán könnyebben a véráramba jutnak bizonyos bélbaktériumok, a vérkeringés révén pedig ezek a mikrobák eljutnak a húgyhólyagba is.

 

A mindezek nyomán kialakuló csendes, lassú gyulladás (Silent Inflammation vagy Slow Inflammation) hatására jelentősen nő az érelmeszesedés, a szívinfarktus, a szélütés, a cukorbetegség, a demencia és a rák kialakulásának kockázata is.

 

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin júliusi lapszámában olvashatják!

tgym
2019. 07. 17.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.