Hírek

Mennyi vizet igyunk naponta?

Lapunk karácsonyi fesztiváljának egyik legmeghökkentőbb és legnagyobb vitát kiváltó előadása Boros G. Lászlóé, a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem professzoráé volt, aki arra a kérdésre válaszolt, mennyi vizet igyunk naponta ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket. 

 

 

Nagy érdeklődés előzte meg a XXII. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál sztárelőadójának a pódiumra lépését, mert már előadása címe is kissé provokatívan hangzott: „Szükségtelen vízfogyasztás – elázott egészség”. Amikor mindenhonnan azt halljuk, hogy elegendő vizet kell fogyasztanunk az egészségmegőrzéshez, akkor jön egy biokémikus orvos, egyetemi tanár, és azt mondja, hogy túl sokat iszunk? Lapunk rendszeres olvasói valószínűleg már tudják, hogy az energiát, az ATP-t a sejtjeinkben úgynevezett nanomotorok termelik, amiket a hidrogénatomok forgatnak, és ha a hidrogénatom helyett annak nehéz izotópja, a deutérium kerül a nanomotorba, akkor megrongálja. A szervezetnek több szűrőrendszere is van a deutérium kivédésére, de ha túl sok a deutérium, akkor nem bírnak el vele, és a nanomotorokba kerülve előbb a mitokondriumot, azután magát a sejtet teszi tönkre.

 

Boros G. László is úgy látja, ez az egyik legfőbb okozója a betegségeknek és a túl korai öregedésnek. De hogy jön ehhez a vízfogyasztás? A professzor előrebocsátotta: ő, aki ketogén életmódot és étrendet folytat – vagyis tápláléka nyolcvan százaléka természetes körülmények között tartott állatokból nyert hús és zsír, a többi kevés zöldség, illetve még kevesebb szezonális gyümölcs –, naponta átlagosan 1,1 liter vizet „eszik” meg zsír formájában. Szervezetünk, sejtjeink, mitokondriumaink működésének alapvető feltétele a folyamatos víztermelés, ami nem is kevés! Száz gramm zsírból 110 gramm víz keletkezik a sejtekben, míg szénhidrátból körülbelül csak ennek a fele. 

 

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin januári lapszámában olvashatják!

Z. Sz.
2019. 01. 07.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.