Hírek

Nature Medicine - Mesterséges korona vírus lehet a pánik kiváltója

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

https://www.the-scientist.com/news-opinion/lab-made-coronavirus-triggers-debate-34502

A 2015-ben mesterséges körülmények között, laboratóriumban előállított vírushibrid lehet a mostani korona vírus okozta járvány okozója. Az erre vonatkozó eredeti cikk a Nature Medicine folyóíratban jelent meg, és csatoltan olvasható. Ebben érdekes információhoz jutnak a vírus hibrid geno- és fenotípusára vonatkozóan, az általa okozott súlyos légúti fertőzésekről, a kísérleti vakcinák eredménytelenségéről, valamint a megelőzés és a kezelés lehetséges módjairól - egy Rómában tartandó előadásom kapcsán.

 

https://www.nature.com/articles/nm.3985

A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence

 

https://cdn.onb.it/2020/02/Boros.pdf

Mitochondrial deuterium depletion restrains prokaryote proliferation and virus hosting cellular events thus may alleviate the use of biologics

 

Az influenza ellen beadott vakcinák erősítik a korona vírusok légúti fertőző és megbetegítő képességét is, ezt a jelenséget vírus interferenciának (egymást erősítő) hatásnak nevezzük. Az eredeti közlemény alább, a Vaccine szakfolyóiratban olvasható.

 https://doi.org/10.1016/j.vaccine.2019.10.005

 

xxxx

 

Prof. dr. Boros G. László
2020. 03. 09.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.