Hírek

Nekünk kell véghez vinnünk a paradigmaváltást

Csinos, fiatal feleségével és tündéri két és fél éves kislányával érkezik. Öt perc múlva úgy érzem, mintha régről ismernénk egymást az egész családdal. Azután Zsú és a kicsi lány magunkra hagy Jakab Istvánnal, én pedig azon tűnődöm, mit is kérdezzek először. Mindig felkészülök az interjúra, rengeteg, Jakab Istvánnal készült tévéfelvételt, cikket találtam, hiszen a kombucha hazai elterjesztője, a Viva Natura és a róla elnevezett internetes televízió alapítója, számos könyv szerzője és kiadója, sorolni is nehéz, mi mindennel foglalkozik. Róla magáról azonban semmit nem tudtam meg! 

 

 

– Kicsit zavarban vagyok, mert a telefonban azt mondta, sietnie kell majd, mivel hazajött Amerikából a lánya a két unokájával, azután a két és fél éves lányával érkezett az interjúra. Megkérdezhetem, mekkora a család?

– Végül is nem titok. Öt lányom van, három az első házasságomból, egy a másodikból és ez a tündérke a harmadikból. A legidősebb lányom 37 éves, a második 36 – tőle van két unokám, egy négyéves és egy hat hónapos ‒, a harmadik 30, a negyedik 18, Zsófi kettő és fél. Most sokat segítünk a lányomnak az unokákkal, a férje a munkája miatt Amerikában maradt. Az este mindig a családomé, én altatom el Zsófit mindennap. Az egész életemet végigdolgoztam, de most már igyekszem úgy beosztani az időmet, hogy élvezhessem a családom társaságát.

 

– A lányai jóban vannak egymással?

– Nálunk úgy néz ki egy karácsony, hogy ott van az első feleségem a mostani férjével, a három lányunkkal és az ő családjukkal, a második feleségem a közös lányunkkal, és a mostani feleségem főz mindannyiunkra. Az összes feleségem gyönyörű gyermekeket szült nekem, és ezért hálával tartozom nekik. Az, hogy az édesanyjukkal kötött házasságunk felbomlott, nem jelenthet hátrányt a gyerekeink számára. Szerencsére Zsú, a mostani feleségem sokat segít abban, hogy ezt a nagy családot összetartsuk és mindenki jóban legyen mindenkivel, gyakran emlegeti, hogy neki nem csak egy, hanem öt gyermeke van. Lehet beszélni a szeretetről sokat, de mit sem ér, ha nem szeretetben élünk.

 

– A család mellett mindig nagyon sokat dolgozott. Hogyan került kapcsolatba a természetgyógyászattal? Mi volt az eredeti foglalkozása?

– Tizenöt évig voltam Török Szilveszter professzor táskacipelője, és erre büszke vagyok. Nehéz táska volt, mindig tele prospektusokkal, kiadványokkal. Őt tartom első számú mesteremnek, a három magántanítványa közül az egyik én lehettem, 5-6 évig tanultam nála, azután tovább, mellette. De én nem lettem természetgyógyász, nem gyógyítani akartam, hanem az emberek kezébe adni olyan lehetőségeket, amikkel gyógyíthatják önmagukat. 1991-től jártuk az országot előadásokkal, rengeteg helyre hívtak. Tőle tanultam tenyérjósolni is, az volt az egyik legnépszerűbb programunk. Ő tartotta az előadások egészségügyi,én a spirituális részét. Az eredeti szakmám különben híradásipari gyártástechnológus, és 33 éves koromig átlagos életet éltem: családalapítás, házépítés, munka éjjel-nappal, vállalkozás... Egy építőipari cégem volt, és mivel a falak vizesedése mindig is problémát jelentett, így találkoztam egy osztrák technológiával, ami a földsugárzás energiájával működtetett mikrohullámú készülékekkel szüntette meg a vizesedést. Ezeket Magyarországon kezdtük gyártani, és öt év alatt felépítettünk egy jól működő európai céget. Közben az osztrák és a német barátaimtól sok más dolgot is tanultam: például a varázsvessző használatát, a vízérkeresést, asztaltáncoltatást... Én a spiritualitás német ágát ismertem meg először. 

 

 

 A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin júliusi lapszámában olvashatják!

 

Zimber Szilvia
2018. 07. 15.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.