Hírek

Párbeszéd önmagunkkal a virágok nyelvén

 

A virágok beszélnek hozzánk, csak meg kell hallanunk őket – vallja Joó Mária, aki Kanzalár Aminollah Emil tanácsára különleges tarot kártyákat festett: virágokból. Segítségükkel azok is elindulhatnak a belső megismerés útján, akik még nem ismerik a tarot világát és nincs ezoterikus előképzettségük.

 

 

Joó Mária életét gyökerestül megváltoztatta a Kazanlár Aminollah Emillel való találkozás. Először tarot tanfolyamra járt a Tanár úrhoz, majd az ő ötlete nyomán fogott bele egy csodálatos virág tarot kártya megfestésébe.

 

- Többször is azt jósolták nekem a kártyák, hogy új életet kezdek. De hogy milyent és hogyan, azt nem értettem. A tanfolyam után egy évvel elmentem a tanár úrhoz, aki jósolt nekem, és ekkor is azt mondta a kártya, hogy új életet kezdek. „Tanár úr, segítsen! Nem értem, hogyan, mit kell csinálnom” - kértem. Hosszan beszélgettünk, de nem jutottunk előre. Ezután a Tanár úr javasolta: „Mária, nézzük meg a kristálygömböt. Egy meghalt, ismert jósnőtől kaptam, talán választ ad a kérdésére.” - emlékezett vissza Mária. - A műszaki tudományokban és gazdasági életben edzett vezetői agyammal el sem tudtam képzelni, hogy valamikor belenézek majd egy kristálygömbbe. Végül arra jutottam, hogy a gömb abban segít nekem és a Tanár úrnak, hogy új ötleteink támadjanak. „Mária, fessen tarot kártyát, virág tarotot. Vegye fel a kapcsolatot közös ismerősünkkel, Rózsikával, ő régóta foglalkozik ezzel a gondolattal, de nem tud festeni.” Én akkor már három éve rajzoltam és festettem. Így indultam el ezen az úton. Amikor elkészült a 22 lap, én már nem ugyanaz az ember voltam, mint előtte.

 

A tarot ősi szimbólumrendszer, ami évezredek tudását hordozza. Nem egyszerűen jóskártya, hanem a tudatalattival való kommunikáció eszköze: általa közelebb kerülünk önmagunkhoz.

 

                        

 

- A virágok beszélnek hozzánk, csak meg kell hallanunk őket. Mindegyik virágnak más az egyénisége, színével, formájával, vonalvezetésével közöl valamit. Ezek a törékeny kis növények szeretet-energiát sugároznak, ami mindennél fontosabb a mai, a pénz és a tárgyak felhalmozására épülő világban – fejtegette Mária.

 

A tarot-lapok felébresztik a bennünk működő energiákat, szólnak hozzánk és elvezetnek önmagunkhoz. Mária képei közel hozzák a természet szimbólumnyelvét is, a magyarázatokat pedig könyvében történetekkel és versekkel fűszerezi, teszi érthetőbbé.

 

https://www.valogatottkonyvek.hu/zimber-konyvek-89/ujjaszuletes-viragtarottal-joo-maria-456

 

 

Zimber Szilvia
2020. 05. 08.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.