Hírek

Prosztataipar

Az orvoslás egyre nagyobb bajban van. Letűnt az a korszak, amelyben az orvostudományt az emberiség megmentőjének, az orvost az életért küzdő hősnek, a gyógyszeripart pedig a nagy innovátornak láttuk.

 

 

Az orvoslás fellendülése a korábbi tehetetlenségéből fakadt. A vitaminok, a hormonok, az antibakteriális szerek, az első rákellenes gyógyszerek felfedezése, az új műtéti technikák kifejlesztése, a szervátültetések mindennapossá válása óriási kontraszt volt a 19. századi sötétséghez képest, s mindez azt sugallta, hogy ez így fog menni végestelen-végig, s leszámolunk még a halállal is.

 

Csakhogy mára a fejlődés megtorpant, az orvoslás a népességet tizedelő kórképeket (kardiovaszkuláris betegségek, rák, ízületi betegségek, autoimmun-betegségek, Alzheimer stb.) nem képes gyógyítani, hanem csak kezelni. Vagy inkább csak kezelgetni. Ez eléggé dehonesztáló, különösen, hogy az orvoslás a gyógyszeriparral összefonódva időközben az egyik legjövedelmezőbb iparággá vált. Ez a betegségipar. Az iparnak eladható termékekre és sikerpropagandára van szüksége, nem pedig a tehetetlensége beismerésére. A betegségipar arra épül, hogy mára mindenki sokáig akar élni. Kiment a divatból elfogadni a sorsot, belenyugodni az élet végességébe, hiszen az élet egy befektetés, amiből ki akarjuk hozni a legtöbbet.

 

Ezért az orvoslás szereti a gyógyíthatatlan kórképeket úgy feltüntetni, mintha azok mindig is lettek volna, s manapság egyszerűen csak azért gyakoribbak, mert sokáig élünk. Valamit valamiért. Ez persze nagy hazugság. 

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin júliusi lapszámában olvashatják!

Szendi Gábor
2018. 07. 09.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.