Hírek

Ragaszkodnak a magyarok a gyógymódok szabad választhatóságához

A magyarok többsége elutasítja a homeopátiás szereket érintő korlátozásokat – derült ki egy friss kutatás eredményeiből. A homeopátia továbbra is népszerű, a megkérdezettek közel 57 százaléka bízik benne.

 

Ezt támasztja alá a homeopátiás gyógyszereket szedők aránya is: a válaszadók 64,6 százaléka vett már igénybe valamilyen homeopátiás gyógyszert. Azok többsége pedig, akik már használtak ilyen készítményeket, azt nyilatkozta, hogy teljes mértékben elégedett volt annak hatékonyságával.

 

Ezek a legfontosabb eredményei a Boiron, franciaországi székhellyel rendelkező homeopátiás gyógyszergyártó cég és a Forecast Marketingkutató Kft. friss, reprezentatív kutatásának, amely a magyarok homeopátiás szerek fogyasztásával kapcsolatos szokásait és a különböző kiegészítő orvoslási módszerekhez fűződő viszonyát vizsgálta.

 

Az 500 fő bevonásával készült reprezentatív kutatás a budapesti és a vidéken élő, 18–59 év közötti nők és férfiak véleményére egyaránt kíváncsi volt. A kutatásból az is kiderült, hogy a kiegészítő módszerek korlátozásával a lakosság kevesebb mint egytizede ért egyet, az elsöprő többség szerint a homeopátiás termékeknek helyük van a gyógyszertárak polcain.

 

A megkérdezettek 56,4 százaléka nem támogatja a kiegészítő gyógymódokkal kapcsolatos megszorításokat, 59 százalékuk pedig nem ért egyet a homeopátiás gyógyszerek forgalmazásának visszaszorításával, a társadalom túlnyomó többsége kiáll a választás szabadsága mellett a hagyományos, a kiegészítő és az alternatív gyógymódok tekintetében.

 

tgym
2020. 06. 29.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.