Hírek

Samsara Boulevard: A harmónia hangjai

Ha igaz – márpedig erre tudományos bizonyítékok vannak ‒, hogy voltaképpen rezgések halmaza vagyunk, akkor nem csoda, ha sejtjeink reagálnak a Samsara Boulevard zenéjére. Amikor hallgatom őket, mintha érezném, ahogyan rendeződnek az amplitúdók, kitisztul a fejem és megnyílik a lelkem – nincs más, csak a jelen és a ritmus, a kristálytiszta énekhang és a dobok, a gitár és a fuvola hangja… távolodik minden más, csak a rezgés marad… Olyan négy ember hozza létre ezt a harmóniát, akik harmóniában vannak önmagukkal és egymással, a környezetükkel és a világgal. A koncert után az együttes választotta szószólójukkal, Ölvedi Gáborral beszélgetünk. 

 

 

– Hogyan került össze négy ilyen eltérő pályát bejáró zenész?

– Februárban lesz hároméves a zenekarunk, születésnapi koncertet is tervezünk. Eredetileg hárman alapítottuk a zenekart Anitával és Judittal, Sára, aki nagyon tehetséges fuvolaművész és énekes, egy-másfél éve csatlakozott hozzánk. Mindannyian más-más útját jártuk be az önmegismerésnek, és mind a hárman azt kerestük, hogyan kapcsolhatnánk össze ezt az utat a művészettel. Valamennyiünknél alap a sokoldalúság, képzett zenészek vagyunk, a lányok is több hangszeren játszanak magas színvonalon. Mindegyik hangszernek és énekhangnak – mert sokféle hangot, hangképzést használunk az éneklés során is – megvan a maga szimbolikája, rezgése. Kivétel nélkül mindannyian elmélyedtünk a mantrák világában, és bár különféle utakról érkeztünk, ugyanarra tartunk. Én 16-17 éves koromtól tíz éven át a buddhizmusban merültem el, később a Krisna-völgyben éltem körülbelül négy évig. Amikor úgy éreztem, nem tudok azon az úton továbbfejlődni, visszatértem a buddhizmushoz és bizonyos szinten a sámánkultúrához. Judit Indiában és Amerikában tanult jógát.

 

– Hogyan találkoztatok?

– Azzal a „véletlennel” kezdődött, hogy mindhárman 10-15 percnyi távolságra költöztünk: én Budaörsre, a lányok Budakeszire. Anita volt a kezdeményező, ők ismerték egymást Judittal, és elhatározták, hogy szeretnének közösen alkotni, a zene által segíteni másoknak. Dobost kerestek, és engem ajánlottak. Elkezdtünk próbálni, és már a kezdetektől nagyon komolyan éreztük, hogy egy hullámhosszon vagyunk zenei, szellemi és spirituális szinten is, és ami legalább ennyire fontos, a humorérzékünk is hasonló.

 

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin januári lapszámában olvashatják!

 

Zimber Szilvia
2019. 01. 11.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. május

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.