Hírek

Segíts, hogy segíthessenek!

 

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének tagjai mindig is azon dolgoztak, hogy segítsék a bajba jutott embereket. Ételt adjanak az elesetteknek, és megismertessék a magyar emberekkel az ősi indiai kultúra bölcsességeit, valamint a mantra-meditáció áldásos hatásait.

 

Életünk legfontosabb célja, hogy boldogok legyünk, megtapasztaljunk egy szeletnyi békét a mindennapok forgatagában, és tartalmas, méltósággal teljes életet élhessünk. Ám a rohanással és kisebb-nagyobb krízisekkel teli hétköznapjainkból ezek sokszor hiányoznak. A Krisna-hívők úgy gondolják, ismerik az ősi receptet a boldogsághoz, amely az egyszerű, tiszta életen keresztül érhető el. Ebben szerepet kap mind embertársaink és Isten szolgálata, mind az erőszakmentes táplálkozás, de a környezettudatos életmód és a lelket tápláló spirituális gyakorlatok is. 2020 a próbatételek évének tűnik, s ők azon dolgoznak, hogy a kihívások ne törjenek meg senkit, hanem minden ember elégedett és boldog lehessen.

 

Hogyan segítenek?

 

Ételt az Életért Programjukon keresztül országszerte napi több mint 2000 tál meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak állandó osztópontjaikon. A "Mint egy falat kenyér" elnevezésű országjáró programjuk vidéki kistelepülések lakóit segíti további több tízezer adag étellel évente. Így összesen évi több mint félmillió tál meleg étel és több 100 tonna hidegélelmiszer talál gazdára. A tavaszi karanténidőszakban 10 ezer védőmaszk legyártását és kiosztását vállalták, és elsősorban azok biztonságát segítették, akiknek nem volt elég forrásuk azt saját erőből megvásárolni.

 

 

 

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolájukon – hazánkban egyedülálló módon – akkreditált képzés keretében ismertetik meg másokkal a védikus tanításokat, jógamesteri és teológia szakon.

 

Céljuk, hogy az emberi jogok figyelembevétele mellett az állatokra is tekintettel legyenek. Ezért azon dolgoznak, hogy népszerűsítsék a vegetáriánus életmód előnyeit.

Noha a természeti környezet kincsei és erőforrásai erősen megfogyatkoztak, ökotudatos szemlélettel és életmóddal még újjáéleszthetjük azokat. A természetközeli életmód nemcsak praktikus, hanem az ember számára is kellemes. Ennek kiváló példája és mentora Közép-Európa legnagyobb ökofaluja, a 280 hektáros Krisna-völgy.

 

Támogasd Te is a Krisna-hívők karitatív és társadalomépítő tevékenységeit! Segítségeddel még többre is képesek.

 

Számlatulajdonos és szám:

 

MKTHK Budapesti Templom

 

MKB 10300002-10631821-49020014 

 

Közlemény: Adni jó program

 

www.krisna.hu

 

 

 


2020. 09. 21.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.