Hírek

Testünk üzeneti: Epekő

Az epekő igen gyakori jelenség Európában. Sokszor nem is tudjuk, hogy epekő képződött a testünkben, mert nem mindig okoz panaszokat, ám meghúzódva évekig ott van a kő az epehólyagban, és bármely pillanatban okozója lehet a fájdalmas epegörcsnek. 

 

 

A máj feladata, hogy naponta megközelítőleg 1000 ml epét termeljen, mely epe a máj alatt található epehólyagban tárolódik, onnan az epeutakon keresztül a vékonybélbe ömlik. Itt találkozik az epe a táplálékfelvétel során bevitt zsírokkal. Az epe dolga, hogy a nagy méretű zsírcseppeket kisebb méretű cseppekre bontsa szét. Így készíti elő a zsírokat a további emésztési folyamatokra. Epe hiányában nem tudjuk megemészteni zsírokat. Ilyenkor puffadás, hasfájás, émelygés jelentkezik a testünkben. Az epe tehát fizikai szinten egy olyan tápanyagot, ami eredeti formájában nem feldolgozható számunkra, kisebb egységekre bont. Ha tovább visszük ezt a gondolatot, akkor gondol megérthetjük, hogy ugyanez történik magasabb szinteken, a lelki és a szellemi táplálékok feldolgozása esetén is.

 

Azt már régóta tudjuk, hogy minden energia. A fizikai sík csupán abban különbözik a szemünk számára nem látható érzelmi és mentális síktól, hogy ebben a fizikai szférában az energiahullámok rezgésszintje a szemünk számára látható formákat ölt. Azt is tudjuk, hogy gondolatainkkal teremtjük valóságunkat, és minden gondolathoz kapcsolódnak érzelmek. Így tisztán érzékelhető válik, ha a gondolatformák és a gondolkodási mintázatok elveszítik rugalmasságukat, más szóval megkövülnek, az azt is jelenti, hogy ezeknek az érzelmekkel teli gondolatoknak a rezgésszáma megváltozik. Lelassulnak, besűrűsödnek, és fizikai szinten a testünkben láthatóvá válnak, mint epekövek. 

 

 

 A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin augusztusi lapszámában olvashatják!

 

László Anikó
2018. 08. 20.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. július

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.