Hírek

The Guardian-Stanford adatok nyolcvanadjára csökkentik a Korona v. statisztikákat

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.


A Stanford egyetemen végzett járványtani elemzésekhez kapcsolt szerológiai (vér) vizsgálatok szerint a vizsgálat idején (április eleje) Kalifornia Santa Clara megyéjében 1094 megerősített korona vírus eset fordult elő, melyek közül 50 végződött elhalálozással sajnálatosan! 

Eközben a vírus elleni antitestekkel rendelkező egészségesek aránya 48 ezer és 81 ezer fertőzöttet mutat. Ez a betegek közel 50-85 szerese és ezek azok akik már korona vírus elleni keringő immunglobulinokkal rendelkeznek Santa Clara lakosai között! Ez azt jelenti, hogy minden egyes tünetekkel rendelkezőre cirka 75 ember esik, akik már biztosan “találkoztak” a vírussal, illetve a betegséget orvosi ellátást nem igénylő enyhe tünetekkel, vagy tünetmentesen már ki is állták!

Ez egy fontos járványügyi prevalencia érték, ami közel nyolcvanadjára csökkenti a médiákban eddig nyomatott mind megbetegedési, mind halálozási statisztikákat!

Értelemszerűen, tünetmentes korona immunglobulin szeropozitív esetek már nem fertőznek, ezek a keringő antitestek a vírussal való biztos találkozást és annak immun rendszer által való közömbösítését, illetve a vírussal szembeni védettséget mutatnak!

 

The Guardian, most hozta le amit néhány napja korábban már megosztottam....!

 

 

László G. Boros, M.D.

Professor of Pediatrics (Endocrinology & Metabolism)

University of California Los Angeles - UCLA School of Medicine

Los Angeles, California, U.S.A.

 

 


2020. 04. 21.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.