Hírek

Titán-dioxid nélkül

A német élelmiszergyártó óriás, a Dr. Oetker hivatalosan bejelentette, hogy beszüntette a potenciálisan rákkeltő hatású titán-dioxid (E171) alkalmazását termékeiben.

 

A cégóriás ezzel a lépéssel a Foodwatch nemzetközi szervezet kritikáira és több mint 40 000 fogyasztó által aláírt petícióra reagált. A titán-dioxidot fehér színezékként használják pl. rágógumiban, sütőadalékokban (sütőpor).

 

A titándioxid-por szemcsemérete annyira kicsi, hogy könnyedén felszívódik a bélrendszerből. Elsőként Franciaország tiltotta meg forgalmazását, egyelőre ideiglenesen, az idei év végéig. A tilalom ideje alatt intenzív kutatások zajlanak a titán-dioxid potenciális veszélyeinek megállapítása érdekében.

 

tgym
2020. 07. 31.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.