Hírek

Új generációs diagnosztika segít a bőrdaganatok felismerésében

A FotoFinder Systems GmbH, a világ egyik vezető képalkotó-berendezés gyártója bejelentette, hogy bodystudio ATBM master néven új generációs berendezéssel jelenik meg a piacon.

 

A FotoFinder bodystudio ATBM master az ún. TBD módszert használja a bőrdaganatok hatékony diagnosztizálására. A berendezés rendkívül nagy felbontású (50 megapixeles), polarizált és különleges utómunkán áteső, nyers formátumú (RAW) képek alapján teszi lehetővé a szakemberek számára a bőrkárosodások struktúrájának és elváltozásainak elemzését. Emellett a magas minőségű, akár négyszázszoros nagyítást is lehetővé tevő, videó-dermatoszkópia segítségével az orvosok a bőr legapróbb sejtszerkezeteit is vizsgálhatják.

 

Az integrált és teljesen automatizált testszkennelés során a berendezés a teljes testkép alapján azonosítja a meglevő bőrelváltozásokat és sérüléseket, és relevancia szerint rendezi sorba azokat. A jóindulatú anyajegyek között megbúvó rosszindulatú bőrelváltozások korai észlelése a magas kockázati csoportba tartozó páciensek számára létfontosságú időnyereséget jelent.

 

Az új generációs berendezéssel – a korábbi modellhez képest – kétszer gyorsabban végezhető el a bőr teljes, következetes és rendkívül magas felbontású képeken keresztüli dokumentálása. A bőrdaganatok diagnosztizálásában új távlatot nyitó, automatizált, intelligens képalkotó rendszert a 24. Dermatológiai Világkongresszuson mutatták be június elején.

 

tgym
2020. 07. 27.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.