Hírek

USA CDC: állandóan maszkot viselők teszik ki a korona/vírusos hurutos esetek >70%-át

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

 

Egy viszonylag új CDC kiadvány anyagából: az adatok alapján az állandóan szövetmaszkokat viselők alkotják a korona esetek jelentős többségét, illetve a légúti tünetek többségét más vírusok miatt is (>70%). A vizsgálatban olyan tüneteket mutató felnőttek (≥18 éves személyek) voltak, akik reverz transzkriptáz – polimeráz láncreakció (RT-PCR) teszttel korona fertőzésre “igazolódtak”, ámbár itt a ciklusok számát nem ismerjük. A kontroll csoportot olyan légúti tünetekkel járó ambuláns felnőttek alkották, akiknek a korona PCR teszt eredménye negatív volt, azaz a súlyos légúti tüneteiket más vírusok okozták, többek között ilyen az influenza, vagy rhino vírusok!
 
 
A koronavírus pozitív (PCR) 153 felső légúti hurutos beteg szövetből készült maszk hordási szokásai alább láthatóak 14 nappal a tünetek megjelenése előtt, ami a vírus inkubáció időszaka! Esetszámok (%-ban is) a korona vírus PCR pozitív hurutos beteg csoportban!
 
 
Maszkot viselt:
 
 
Soha - Never - 6 (3.9%)
Ritkán - Rarely - 6 (3.9%)
Néha - Sometines - 11 (7.2%)
Gyakran - Often - 22 (14.4%)
Mindig - Always. - 108 (70.6%)
 
 
A korona vírus negatív (PCR) 159 felső légúti hurutos beteg szövetből készült maszk hordási szokásai alább láthatóak 14 nappal a tünetek megjelenése előtt, ami a vírus inkubáció időszaka! Esetszámok (%-ban is) a korona vírus PCR negatív hurutos beteg
 
 
Maszkot viselt:
 
 
Soha - Never - 5 (3.1%)
Ritkán - Rarely - 6 (3.8%)
Néha - Sometines - 7 (4.4%)
Gyakran - Often - 23 (14.5%)
Mindig - Always. - 118 (74.2%)
 
 
Ezek szerint a szövetmaszk semmilyen vírussal szemben nem véd egyik csoportban sem, az állandó maszkviselők betegszenek meg magasan a legnagyobb százalékban, lásd a közlemény táblázatát az 1261. oldalon, legalsó adatsor! Micsoda exponenciálisan pozitív regressziós összefüggések! Wow
 
 
 

 

László G. Boros, M.D.

Professor of Pediatrics (Endocrinology & Metabolism)

University of California Los Angeles - UCLA School of Medicine

Los Angeles, California, U.S.A.


2020. 10. 21.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.