Hírek

USA egyik legnagyobb genomikai teszt cége (23&Me) máris leépít!

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

 

A haszontalan genomikai tesztelések sztárcége, a 23 and Me, kénytelen megválni a dolgozóinak közel 14%-ától. Ez kb.100 embert érint, köztük üzlettervező marketingeseket.

 

https://www.cnbc.com/2020/01/23/23andme-lays-off-100-people-ceo-anne-wojcicki-explains-why.html

 

Az igazgató asszony nem érti, amit a szakma évtizedek óta próbál áttolni az ilyen fiatal üzletguruk agyán, hogy ennek a személyre szabott genomikai vakvágánynak semmi értelme!

 

https://link.springer.com/article/10.1007/s11306-005-1103-7

 

Az amerikai átlagember már látja ezt, nem is rendel ilyen genomikai ökörséget az orvosától így aztán kezd összeomlani a genomikai alapú “vak vezet világtalant” orvoslás.

 

Magyarországon, Szegeden épp most (jókor!) vásároltak be ebből a személyre szabott géneken alapuló gyógyászatot szolgáló, több száz milliárd dolláros gépből, megnyerve hozzá jó néhány befektetőt. Nevetséges! Az USA-ban végre összeomlik, Magyarországon virágozni kezd a „vak vezet világtalant” csúcstechnológia!

 

https://www.origo.hu/itthon/20200122-szegedi-tudomanyegyetem-valik-a-hazai-egeszsegugyi-kutatasfejlesztes-kozpontjava.html

 

Pedig kutyából itthon sem lesz szalonna...., sosem lett, ezt tudjuk!

 

Prof. dr. Boros G. László
2020. 02. 28.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.