Hírek

USA Massachusetts - a korona PCR >85% lett volna negatív 30 ciklusnál

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

 
Az elmúlt hónapban, az USA New York, Massachusetts és Nevada államainak laboratóriumi adatainak felhasználásával a New York Times azt találta, hogy a pozitív koronavírus-tesztek akár 90% -a is negatív lenne, ha az őket feldolgozó laboratóriumok alacsonyabb ciklusküszöböt (Cycle threshold; CT) használnának.
A New York-i állami laboratórium 872 pozitív vizsgálati eredményét (PCR görbék) megvizsgálva azt találták, hogy amennyiben az állam 40 ciklus helyett 35 amplifikációs ciklus határértéket használt volna, akkor 43% -uk nem lett volna pozitív. Ha a CT-t 30-ra állítanák, ezek közel kétharmada nem számít pozitívnak. Massachusetts-ben több mint 85% lett volna negatív eredmény, ha a tesztet 30 ciklusra korlátozták volna! Így készül az USA-ban a PCR-os tesztjárvány, így mint a főcímben olvasható, Amerika Maine államának statisztikai hivatala (CDC) a koronavírus PCR diagnosztika vizsgálati adatok kiadását szünetelteti!
 
 
 

 

László G. Boros, M.D.

Professor of Pediatrics (Endocrinology & Metabolism)

University of California Los Angeles - UCLA School of Medicine

Los Angeles, California, U.S.A.


2020. 10. 07.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.