Hírek

Vár Kerala, az autentikus ájurvéda őshazája

Dél-Indiában, az Arab-tenger partján terül el Kerala, az ötezer éves hagyományokra viszszatekintő ájurvéda őshazája. A gyönyörű trópusi környezetben bújik meg a Bethsaida Hermitage Ájurvéda Központ. Aki egyszer járt itt, mindig visszavágyik.

 

 

 

Varga Katalin 2012 óta jár Keralába a Bethsaida Hermitage Ájurvéda Központba, és amíg csak teheti, minden évben visszatér oda. ‒ Egyszerűen szeretek ott lenni! ‒ jelentette ki. ‒ Amikor hazajövök, még sokáig érzem a jótékony hatását. Miután megérkezik az ember arra a gyönyörű helyre, egy ájurvéda orvosi vizsgálaton vesz részt, ahol megállapítják, milyen típusba tartozik és milyen gyógykezelésekre lesz szüksége. Mindenkinek speciálisan, egyénre szabottan állítják össze a terápiát, amely főként kellemes olajos masszázsokból, gyógyteákból, gyógynövényes kezelésekből áll.

 

Azt is meghatározzák, milyen táplálkozás szolgálja az egészségünket. A konyha kitűnő, hagyományos indiai ízeket, sok helyben termett zöldséget kínál. Minden reggel jógával indul a nap. A kezelések mellett bőven jut idő arra, hogy élvezzük a gyönyörű környezetet, pihenjünk a tengerparton, sétáljunk, ússzunk. Az időjárás januárban és februárban a legjobb, verőfényes nyár van általában csapadék nélkül, de nem kellemetlen hőség.

 

A legutóbbi utam előtt pajzsmirigy-alulműködést állapítottak meg nálam, és kíváncsi voltam, hogy mindenféle itthoni kezelést mellőzve, mi történik keralai utam során. Nos, amikor hazajöttem, két héttel később megvizsgálták a pajzsmirigy működését, és ideálisnak találták. Nagyon jó az a mindent átható nyugalom is, ami Keralában van. Az emberek mosolyognak, és nem a borravaló reményében, hanem őszintén, szívből. Az ott élők elfogadó mentalitása átragad a vendégekre is, és átjárja a szívünket-lelkünket.

 

 

 A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin szeptemberi lapszámában olvashatják!

 

Bethsaida Hermitage Ájurvéda Központ
2018. 09. 25.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. június

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.