Hírek

Vegetáriánus életmóddal kevesebb vizet pazarolunk

Egy átlagos európai polgár naponta kb. 4000 liter vizet fogyaszt – ha figyelembe vesszük az általa megevett élelmiszerek termelésekor felhasznált vízmennyiséget is.

 

A legnagyobb vízigényű megtermelt kilogrammonként a kakaótermesztés (27 000 liter), a kávétermesztés (21 000 liter), a hústermelés (marhahús esetén 15 000 liter, sertéshús esetén 4730 liter, szárnyasok esetén 4000 liter), a mogyoró- és kölestermesztés (5000 liter) és a rizstermesztés (3470 liter). A legkevesebb víz (110–280 liter) a paradicsom, sárgarépa, burgonya, zöld salátafélék, földieper és hagyma termesztéséhez szükséges. Mindössze heti egyetlen húsmentes nappal évente személyenként 32 219 liter vizet lehetne megtakarítani. Ez a mennyiség másfél évig elegendő lenne pl. zuhanyozáshoz!

 

tgym
2019. 07. 03.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.