Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 56 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 10. 15.

A legjobb gyógynövények a májnak

Ha a máj működése nem kielégítő, az súlyos krónikus betegségig fajulhat. Megfelelő életvitellel és gyógynövényekkel azonban akár több évvel megfiatalíthatjuk májunkat. 

 

» Részletek

2018. 10. 11.

Akadémiai össztűz a természetgyógyászatra

A bizonyítékokon alapuló orvoslás elvei és a komplementer eljárások címmel állásfoglalást adott közre a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya augusztus 29-én. Ebben lényegében támadja a természetgyógyászat jelenleg érvényben lévő szabályozását, és szigorításokat javasol. Lapunk a Pécsi Tudományegyetem Komplementer Medicina tanszékének vezetőjét, prof. dr. Hegyi Gabriellát kérdezte az állásfoglalásról. 

 

» Részletek

2018. 10. 08.

A belső víz: a magas deutériumszint ártalmai

Rengeteget hallunk arról, hogy fontos a szervezet deutériumterhelésének a csökkentése, és a rákbetegeknek deutériumcsökkentett vízre van szükségük. De mi a deutérium, és hogyan kerül a szervezetbe? Mi az igazság a vízfogyasztással és a deutériummal kapcsolatosan? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, felhasználva dr. Boros G. László biokémikus orvos, a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem (UCLA) professzorának írásait és nyilatkozatait. 

 

» Részletek

2018. 10. 07.

A bőség ára: veszélyben a máj

A máj elzsírosodása minden negyedik európai polgárnál megtalálható, és a tendencia növekszik. Az esetek többségében a túlságosan bőséges étkezés, az elhízás és az alkoholfogyasztás okozza. A legaggasztóbb, hogy a zsírmáj a súlyos májbetegségek előstádiuma, és szervezetünk utolsó figyelmeztetése, hogy változtatnunk kell életmódunkon.

 

» Részletek

2018. 10. 04.

Vesekő antibiotikum miatt?

A vesekövesség korábban a középkorúak problémája volt, de a Német Orvosi Hetilap (Deutsches Ärzteblatt) cikke szerint egyre gyakoribb tinédzser- és gyermekkorban is. Izlandi kutatók megfigyelték, hogy a kövek 3–12 hónappal azután alakulnak ki, miután az érintettek antibiotikumot (pl. széles spektrumú penicillint) szedtek. 

 

» Részletek

2018. 10. 03.

Asztma ellen együnk sok zöldséget és gyümölcsöt

Azoknál az asztmás betegeknél, akik sok zöldséget, gyümölcsöt és teljes őrlésű gabonaterméket esznek, ritkábban jelentkeznek az asztma jellegzetes tünetei – jelentik az Université Paris 13 Nord egyetem kutatói 35 000 kísérleti személy adatainak értékelése alapján. 

 

» Részletek

2018. 10. 02.

A cigaretta hallásunkat is károsítja

A dohányzás egészségkárosító hatása nem csak a légutakra és az érrendszerre korlátozódik.

 

» Részletek

2018. 10. 01.

A félkész saláta veszélyei

Bármennyire is egészséges a zöldség és a gyümölcs, a szupermarketekben kapható előre aprított, fóliázott formában bármelyik veszélyes lehet.

 

» Részletek

2018. 09. 29.

Probiotikumokkal a csontritkulás ellen

Lehetséges, hogy a probiotikumok segítségével megelőzhető az időskori csontritkulás. 

 

» Részletek

2018. 09. 27.

Jó tanácsok kontaktlencséseknek

A kontaktlencsét mindig sminkelés vagy arckrém használata előtt tegyük be, és mindig a smink eltávolítása előtt vegyük ki, különben a lemosó irritálhatja a szemet.

 

» Részletek

2018. 09. 26.

Exkluzív: A figyelem titka

Előadásom után egy férfi vár rám.

Komoly, értelmes. Szerény.

‒ Szeretnék öntől kérdezni valamit. Tapasztalta-e, hogy a gyerekek manapság nyugtalanabbak?

 

» Részletek

2018. 09. 25.

Vár Kerala, az autentikus ájurvéda őshazája

Dél-Indiában, az Arab-tenger partján terül el Kerala, az ötezer éves hagyományokra viszszatekintő ájurvéda őshazája. A gyönyörű trópusi környezetben bújik meg a Bethsaida Hermitage Ájurvéda Központ. Aki egyszer járt itt, mindig visszavágyik.

 

 

» Részletek

2018. 09. 24.

Az érzékenység fokozatai

Ki számít érzékenynek, és ki hiperérzékenynek? A határ meghúzása kétségtelenül még nekünk, szakembereknek is nehéz. Alapvetően minden ember érzékeny, azonban ennek elpalástolása, vagy éppen fordítva, ellentétbe fordítása mindig egyfajta védekezés. 

 

» Részletek

2018. 09. 23.

Vegetáriánus táplálkozás: lényeges a minőség

Egyre többen mondanak le egészségük érdekében a húsfogyasztásról. Pedig a vegetáriánus táplálkozás nem automatikusan egészséges – a hangsúly az élelmiszerek minőségén van. Erre figyelmeztettek a dietetikusok az Amerikai Táplálkozástudományi Társaság idei, bostoni konferenciáján. 

 

» Részletek

2018. 09. 21.

A lélek az univerzumot átható erő

Azonnal az az érzésem, amikor találkozunk, hogy már ismerjük egymást. Izsó Nóra Sofia egy kedves idős kutyussal jön elém, az is ismerősnek tekint rögvest, mellém telepszik. Csak később derül ki, hogy Sofiával valóban ismerjük egymást: 2015-ben a Lélek konferencián előadó volt, azután olvastam el Kozmolélektan című könyvét, és nagyon érdekesnek találtam. Ahogyan a mostani beszélgetésünket is. Nem mindennapi párbeszéd egy cseppet sem hétköznapi emberrel. 

 

» Részletek

2018. 09. 18.

Az orvosi kezelés, mint vezető halálok

A média időről időre azzal kecsegtet, hogy nemsokára tudjuk gyógyítani a rákot, hogy újabb mérföldes lépést tettünk a hallhatatlanság felé, a kormány meg ‒ nyilván, hogy ne rontsa a jó hangulatot – nem akarja kiadni a kórházi fertőzésben meghaltak számát. 

 

» Részletek

2018. 09. 17.

Az egészséges étrendtől boldogabbak a gyermekek

Egy svéd kutatás kiderítette, hogy az egészséges étrend hatására gyermekeink öntudatosabbak, magabiztosabbak. 

 

» Részletek

2018. 09. 15.

Zöldhályog: Holisztikus kezelési módszerek

Régebben a glaukóma (zöld hályog) kialakulását pusztán a megnövekedett szemnyomással magyarázták. Ma azonban már tudjuk, hogy a zöld hályog kóroki tényezői közül a magas szemnyomás csupán egy a sok közül. Ennek megfelelően sokoldalú a kezelés is. A hivatalos orvosi standard eljárások mellett sokat segíthetnek a vérkeringést javító gyógynövények és a stresszcsökkentés, amelyekkel eredményesen lassítható a kórfolyamat.

 

» Részletek

2018. 09. 13.

Meridiánok és a kvantumfizika

A világ egészségügyét egyre inkább meghódító, több ezer éves fejlődési, kikristályosodási folyamaton átment hagyományos kínai orvoslás (hko, angolul Traditional Chinese Medicine, TCM) alapfogalmai közé tartozik a meridián, amelyről csaknem mindenki hallott, de nevének eredetéről és funkcióiról, a modern fizikában, kvantumfizikában játszott szerepéről azonban sokszor hiányoznak azok az ismeretek, amelyek nem csak az egész kínai orvoslás, hanem szervezetünk működésének mélyebb megértéséhez is szükségesek.

 

» Részletek

2018. 09. 11.

A nagy lárma árt a szívnek

A Mainzi Egyetem Kardiológiai Klinikájának kutatóorvosai bebizonyították, hogy a zajártalom mértékével egyenes arányban nő az ún. pitvarremegések gyakorisága. A kutatást a Gutenberg Study eredményeinek elemzésével végezték. 

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2018. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.