Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 52 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 06. 22.

Exkluzív – A nők magánya

Életem legnagyobb táncélményét egy szűk kis kávéházban láttam.

 

» Részletek

2018. 06. 21.

A vegánoknak kalciumra van szükségük

A szigorúan vegán táplálkozású személyeknek figyelniük kell a kellő kalciumbevitelre. Ugyanis kizárólagosan növényi eredetű étrendjükből hiányoznak a tejtermékek, amelyek fő kalciumforrásaink. 

 

 

» Részletek

2018. 06. 20.

Ami bánt, az beteggé tesz

A sértések, bántások okozzák a barátok, családtagok és kollégák közötti nézeteltérések legtöbbjét. Ezek a lelki sebek azonban – ha kellően konstruktívan fogjuk fel őket – esélyt adnak arra, hogy önmagunkat és embertársainkat jobban megismerhessük, és fejlesszük legfontosabb emberi érzésünket, az együttérzést.

 

» Részletek

2018. 06. 19.

Ginszenggel minden jobban megy

Alig létezik olyan betegség, amelyre a Távol-Keleten ne adnának ginszenget. Ez a növény a hagyományos kínai orvoslás legjelentősebb orvosságainak egyike, az életenergia (csi) aktiválására alkalmazzák.

 

» Részletek

2018. 06. 18.

A legjobb gyógynövények bőrproblémákra

A bőrproblémák sokféle formában jelentkezhetnek. A sérülések, kisebb égések vagy rovarcsípések könynyen kezelhetők, és általában gyors beavatkozást igényelnek. Ugyanakkor a krónikus bőrbetegségek, mint pl. a különféle ekcémák egyre több embert érintenek, emiatt elhúzódó kezelésekre kell számítani.

 

» Részletek

2018. 06. 17.

A koleszterincsökkentő gyógyszerek gyakran haszontalanok

A koleszterincsökkentő gyógyszerek hasznosságáról szakmai körökben folyó vita nem akar véget érni. A kritikusok szerint, amennyiben a páciens nem szenved szívbetegségben, túlsúlyban, cukorbetegségben és nem él mozgásszegény életmódot, vagyis csupán a magas vérzsírérték az egyetlen probléma, ott nem igazolható semmilyen jelentős előny a gyógyszer szedéséből. 

 

» Részletek

2018. 06. 16.

Csodatévő tojásolaj

A charismon természetes hatóanyag, amely gyógyít, noha ezt a képességét egyesek elvitatják. Ezért ez az alkímia módszereinek felhasználásával készült anyag egyelőre csak kozmetikumként, illetve étrendi kiegészítőként kerülhet forgalomba.

 

» Részletek

2018. 06. 15.

Májtisztítás, epehajtás - hamis állítások

Az interneten és különféle publikációkban kering és terjed egy „természetes gyógymód”, amellyel megtisztítható a máj és az epeutak. Ezzel a radikális kúrával állítólag rövid idő alatt rengeteg epekő üríthető ki. Ám ha közelebbről megvizsgáljuk a dolgot, kiderül, hogy csalásról van szó.

» Részletek

2018. 06. 14.

Válságban a gyógyszeripar?

Időről időre jelentkező rovatunkban dr. Boros G. László orvos professzornak (Kalifornia Egyetem Los Angeles - UCLA) teszünk fel egy-egy kérdést, amire a világ különböző részein dolgozó tudóstársaival közösen kialakított tudományos álláspontja alapján válaszol. 

 

» Részletek

2018. 06. 13.

Gyógyszert szed? Legyen óvatos a böjttel!

A böjt egy vérnyomáscsökkentő gyógyszert szedő páciensnél eleinte komplikációk nélkül zajlott, a hetedik nap estéjén azonban hirtelen átmeneti beszédzavar lépett fel. A beteg nem találta a szavakat, amihez enyhe bizonytalanság és szédülés érzete társult. 

 

» Részletek

2018. 06. 12.

Pikkelysömör: a lélek pajzsa

A pikkelysömör nem szép jelenség, elcsúfítja a bőrt, ami nem elhanyagolható lelki terhet jelent az érintetteknek, akik emiatt egyre inkább visszahúzódnak és elszigetelődnek környezetüktől. A hivatalos orvoslás a tüneteket képes enyhíteni, de a betegséget meggyógyítani nem tudja. A természetes gyógymódokkal foglalkozó terapeuta ezzel szemben a mélyebb okokat kutatja, és a keresésből a lelki tényezőket sem hagyja ki. A két irányzat természetesen nem zárja ki egymást, sőt, a kombinált megközelítés eredményesebb.

 

» Részletek

2018. 06. 11.

10/2: Fogyókúra időszakos koplalással

Ellentétben a mai helyzettel, régebben nem állt folyamatosan táplálék a rendelkezésünkre. A korábbi századokban elődeink nem tudtak rendszeresen enni, így szervezetünk ehhez szokott hozzá. Ez a logika áll a szakaszos vagy időszakos koplalás (böjtölés) hátterében. A módszer lényege nem az, hogy hosszabb ideig lemondjunk a táplálékról, hanem hogy egy bizonyos, váltakozó ritmusban együnk, majd koplaljunk. A koplalás fontos szerepet játszik a nyugati életmód negatív hatásai – például a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a túlsúly és a stressz – elkerülésében.

 

» Részletek

2018. 06. 10.

A bélflóra a második agyunk?

Mindenki ismeri a jelenséget, hogy Indiába vagy egyes arab országokba utazva nagy esélylyel átélünk egy több napig tartó súlyos hasmenést.

 

» Részletek

2018. 06. 08.

Kovászolás

A kovászolt vagy fermentált élelmiszerek egyre divatosabbak, miután a tudomány kimutatta, hogy komoly mértékben hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Főként immunrendszerünk és bélflóránk profitál a kovászolt élelmiszerek fogyasztásából. 

 

» Részletek

2018. 06. 08.

Everness Fesztivál 2018

Idén júniusban hatodik alkalommal nyitja meg kapuit hazánk legnagyobb életmódfesztiválja, az Everness a Balaton partján.

» Részletek

2018. 06. 07.

A só árthat a bélbaktériumoknak

A túl sok só fogyasztása káros hatással lehet bizonyos, a vastagbélben élő tejsavbaktériumokra. A bélflóra megváltozása kedvez bizonyos autoimmun-betegségek kialakulásának és a vérnyomás emelkedésének. Noha a konyhasó szervezetünk működése szempontjából nélkülözhetetlen, mértéktelen fogyasztás esetén kifejezetten káros.

 

» Részletek

2018. 06. 06.

Az erősítő edzés is véd a ráktól

Az ENSZ egészségügyi világszervezete, a WHO hetente két és fél óra kardiotréninget, valamint két alkalommal erősítő edzést javasol. 

 

» Részletek

2018. 06. 05.

„Fehér Éjszaka” Tatán a Víz, Zene, Virág Fesztivál 0. napján, június 21-én!

 

Több száz látássérült életét teszik könnyebbé azok az eszközök, amelyeket jótékonysági koncertek adományaiból vásárolnak a Vakok Állami Intézetében tanulók számára.

» Részletek

2018. 06. 04.

A meseolvasás erősíti a lelket

A szülők lehetőleg adjanak gyermekeiknek rendszeres elfoglaltságot, olvassanak fel nekik, segítsenek a házi feladataik elkészítésében és erősítsék szervezési készségeiket. 

 

» Részletek

2018. 06. 03.

A szobatigrisek segítenek asztma ellen

A gyerekek szeretik az állatokat, és sokan kérnek szüleiktől valamilyen háziállatot. Dán kutatók a közelmúltban megállapították, hogy a macskák sok gyermeknél csökkenthetik az asztma kialakulásának kockázatát. 

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2018. június

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.