Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 66 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 08. 23.

Gyógyító fűszerek: a veseműködés serkentése

A fűszerek használata a konyhában természetes, hétköznapi dolognak számít. Aromájukkal gazdagítják ételeinket. Ez azonban nem minden, hiszen rengeteg gyógyhatású anyagot is tartalmaznak, tehát nem csak finomak, de gyógyítanak is.

 

» Részletek

2019. 08. 21.

Hegek: nem csak szépséghiba

Hegek mindenkin vannak. A Harry Potter gyermekkönyvek megjelenése óta a gyerekek is tudják, sérülékenységünkre, fájdalmas eseményekre és élettapasztalatainkra emlékeztetnek minket. Ezek az élmények olykor fájdalmasak, és néha az az érzésünk, hogy a heg sem dolgozta fel véglegesen a történteket.

 

» Részletek

2019. 08. 19.

Az erdő természetes stresszcsökkentő

A zöld természetben folytatott séta igen jótékony hatással van a stressz-szintre – közölték a Michigani Egyetem kutatói.

 

» Részletek

2019. 08. 17.

Az 5G-s hálózat bevezetésének moratóriumát követelik

Az IPPNW, az Orvosok az Atomháború Ellen nemzetközi szervezet német szekciója idei, májusi kongresszusán az 5G-s mobil internet hálózat moratóriumát követelték a hatóságoktól. Az elektromágneses mezők orvosbiológiai hatásaival kapcsolatban a mai napig heves szakmai vita zajlik.

 

» Részletek

2019. 08. 16.

FDA - anaplasztikus nagysejtes lymphoma Allergan műmellek mellett

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2019. 08. 14.

Krónikus belgyógyászati kórképek kezelése táplálkozás-intervencióval

Egy régi-új táplálkozási rendszert dolgozott ki dr. Clemens Zsófia kutatóbiológus és dr. Tóth Csaba kutatóorvos 2012-ben, ami elsősorban azt veszi figyelembe, mely élelmiszerek nem okoznak fokozott béláteresztést. A világon elsőként sikerült elérniük ezzel 1-es típusú diabéteszbetegnél az inzulintermelődés fokozását és más autoimmun-betegségek teljes gyógyulását. Az egészséges táplálkozás újragondolása gyökeres fordulatot jelent a belgyógyászat területén.

 

» Részletek

2019. 08. 12.

A fekete áfonya és a cékla vérnyomáscsökkentő hatású

A fekete áfonya antociánjai, valamint a céklában található szervetlen nitrátok hatásosan csökkentik a vérnyomást. Londoni kutatók megállapították, hogy napi 200 g feketeáfonya-lé egy hónapon át fogyasztva 5 Hgmm értékkel képes csökkenteni a vér
nyomás szisztolés (első érték) értékét.

 

» Részletek

2019. 08. 08.

Kíméletes bőrápolás nyáron

Kémiai tartósítószerek, hormonhatású vegyületek, allergén illatanyagok, ásványolajok és rákkeltő anyagok ‒ sok szépségápoló szer tartalmaz olyan komponenseket, amelyektől inkább távol kellene tartanunk magunkat. Mindez fokozottan igaz a naptejekre.

 

» Részletek

2019. 08. 07.

Az oltások megoldatlan problémái

A közéletben az egészségpolitika és a média azt a benyomást kelti, az egyetlen probléma a védőoltásokkal az, hogy egyre többen ellenzik őket. Pedig a körülmények valójában ennél jóval összetettebbek. A rossz tervezést, a rendszerszintű rossz körülményeket évek óta próbálják eltitkolni. Az oltáspártiak egyre inkább elzárt közösséggé válnak, és sokszor ők azok, akik „alternatív tényekkel” támasztják alá az igazukat.

 

» Részletek

2019. 08. 06.

Ari Csilla PhD a NASA felkérésére készíti fel a Holdmisszió űrhajósait

A NASA felkérésére egy magyar tudós, Ari Csilla PhD volt az egyike annak a négy nőnek, akik 9 napot töltöttek az óceán mélyén, az Aquarius nevű kutatóbázison és az óceán fenekén szimulálva az űrbéli körülményeket, hogy a leendő űrhajósok számára fontos kísérleteket végezzenek el. A NEEMO23 expedíciót az egész világ figyelemmel kísérte. A magyar neurobiológus visszatérése után exkluzív interjút adott a Természetgyógyász Magazinnak.

 

» Részletek

2019. 08. 05.

A fizikai aktivitás hangulatjavító hatású

Nem újdonság, hogy a fizikai aktivitás jobb hangulatra derít. De vajon melyik sport és milyen intenzitás hat igazán jól a lélekre?

 

» Részletek

2019. 08. 02.

A bodza gátolja az influenzavírusok szaporodását

A bodzalé ismert házi orvosság megfázás és influenza ellen. A Sydney Egyetem kutatói megállapították, hogy a bodzabogyó kétféle hatásmechanizmus mentén gátolja a vírusokat.

 

» Részletek

2019. 07. 31.

A zöldségekben túl sok a vegyszermaradvány

A Stuttgarti Vegyi és Állatorvosi Hivatal 1076 konvencionális termesztésből származó zöldségminta vizsgálata alapján megállapította, hogy a minták 90%-ában több mint 200 különféle növényvédő szer maradványa van jelen.

 

» Részletek

2019. 07. 30.

A sok folyadékot meghálálja a húgyhólyagunk

Az akut hólyaghurut a nők leggyakoribb fertőzéses megbetegedése. Minden második nő életében legalább egyszer hólyaghurutot kap, ami sokszor fájdalmas, rossz közérzetet okoz és rontja a páciens életminőségét.

 

» Részletek

2019. 07. 29.

Tudja, hogy mennyi a macskája vérnyomása?

Nem csak a felnőtt embereknek, de a macskáknak is fontos a megelőzés. A hétévesnél idősebb házi macskáknál nem ritka a magas vérnyomás (a macskák esetében a normális érték 160 Hgmm), ami súlyos betegséghez vezethet.

 

» Részletek

2019. 07. 26.

Megbukott az immungenomikai csodaszer

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2019. 07. 25.

Az édességgyártók rajzfilmfigurákkal csábítják el a gyerekeket

Az édességek és cukros üdítők gyártói népszerű rajzfilmfigurákkal igyekeznek vásárlásra, fogyasztásra csábítani a kiskorúakat.

 

» Részletek

2019. 07. 23.

A gén-életvitel összefüggéseket lehetetlen értelmezni

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2019. 07. 22.

A dohánytermesztés környezetkárosító

A WHO szerint a dohánytermesztés rengeteg természetes termőterületet károsít, nyomában erdőirtás és elszikesedett termőtalaj jár.

 

» Részletek

2019. 07. 20.

Beszélgetés dr. Csernus Imrével, a kíméletlen pszichiáterrel

Régóta vágytam erre a találkozásra, ugyanakkor tartottam is tőle. Ez a szókimondó fickó már abból leméri, ki vagyok, ahogyan kezet fogunk, ahogy leülök, ahogy rámosolygok. Ki szereti, ha a veséjébe látnak, pláne, ha hallania is kell az igazságot? Nem kell. Csak annak, aki akarja. Például aki olvassa a könyvét. A beszélgetés végére rájövök: Csernus Imre véleménye nem ítélkező, sokkal inkább elgondolkodtató. Jó olyannal beszélgetni, aki elfogadja saját magát, ezáltal elfogadja a másikat is, és kimondja, amit gondol. Nincsenek játszmák, minősítések, csak két kíváncsi ember.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.