Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 55 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 08. 15.

Gyógyhatású zsírok - A vaj reneszánsza

Akkor most jó, vagy káros? Aligha létezik még egy tápanyag, amelyről ne folyna olyan heves és ádáz vita, mint a zsírról. A legújabb kutatási eredmények szerint a biológiai szempontból értékes zsiradékok segítik szív-érrendszerünk működését, támogatják memóriánkat, sőt, még a fogyásban is segítenek.

 

» Részletek

2018. 08. 13.

Az Év Fürdője 2018

Utolsó hónapjához érkezett a fürdők legnagyobb hazai megmérettetése, Az Év Fürdője közönségszavazás.

» Részletek

2018. 08. 12.

Új információk a nyirokrendszerről

A természetgyógyászatban fontos helyet foglal el a nyirokrendszer kezelése, méregtelenítése. A legújabb kutatások most talán arra is magyarázattal szolgálnak, miért olyan eredményesek ezek az eljárások. 

 

» Részletek

2018. 08. 11.

Helyreállítható a vese működése

Egyre gyakoribb, hogy azok az élettani értékek, amik a vesék állapotát tükrözik – a karbamid, a kreatinin, az ezek alapján kalkulált eGFR érték – nem megfelelő, magyarán: egyre több a vesebeteg. Mi okozhatja ezt, és milyen természetes módszerekkel segíthetjük a vese működését? Erre ad választ Béky László természetgyógyász.

 

» Részletek

2018. 08. 09.

Orrvérzéskor legjobb elsősegély a hűtés

Az orrvérzés általában nagy ijedelmet okoz, pedig nem szabad pánikba esni, és pláne nem hátrahajtani a fejünket.

 

» Részletek

2018. 08. 08.

A legjobb gyógynövények szív- és érrendszeri betegségekre

Ha napjában többször mérünk vérnyomást és számolunk percenkénti pulzust, minden alkalommal más eredményt kapunk, ugyanis a vérkeringés nem állandó, hanem dinamikusan változó rendszer, amire hatással van hangulatunk, a testmozgás, a testhőmérséklet, a napszak és a táplálkozás is.

 

» Részletek

2018. 08. 07.

Exkluzív – Püthagorasz tétele

Hogy milyen ostobák lettünk, arra legjobb példa Püthagorasz esete. Generációk óta csak annyit tudunk róla, hogy nevéhez fűződik a híres geometriai tétel: a2+b2 = c2. 

 

» Részletek

2018. 08. 06.

5 tipp kullancsok ellen

A verőfényes nyári napokat a legtöbben arra használják ki, hogy elhagyva a várost, a természetben töltődjenek fel. Ezek a kirándulások azonban – még ha gyönyörű is az idő – nem mindig végződnek felhőtlenül, ugyanis haza általában már többen érkeznek, mint amennyien elindultak. 

 

» Részletek

2018. 08. 03.

A köszvényesek is ehetnek spárgát

Ismeretes, hogy a köszvényben szenvedőknek tartózkodniuk kell a sok purint tartalmazó ételektől, ha nem akarnak gyötrelmesen fájdalmas köszvényrohamokat elszenvedni.

 

» Részletek

2018. 08. 02.

Mossuk ki az allergéneket az orrunkból!

Nátha, orrfolyás, szemviszketés – évente több millióan megszenvedik az allergiaszezont. Nem minden esetben kell erős gyógyszerekkel kezelni a szénanáthát.

 

» Részletek

2018. 08. 01.

Lépcsőzéssel megelőzhető az időskori elesés

Nem újdonság, hogy a testmozgás egészséges és segít megőrizni fiatalságunkat. 

 

» Részletek

2018. 07. 31.

Klinikai tanulmány a homeopátiáról

A homeopátia hatásosságát a terapeuták több mint 200 éve dokumentálják, ráadásul több klinikai kísérlet is alátámasztja.

 

» Részletek

2018. 07. 30.

Vöröshere-lével a hőhullámok ellen

A vadon termő vörös here kifejezetten sok fitoösztrogén vegyületet tartalmaz, amelyek enyhülést hozhatnak a jellegzetes változáskori panaszok, pl. hőhullámok, erős verejtékezés, ingerlékenység esetén.

 

» Részletek

2018. 07. 29.

Egyetlen cigaretta is árt

Már napi egyetlen szál cigaretta is kb. 50%-kal növeli a szívinfarktus és 30%-kal a szélütés kockázatát.

 

» Részletek

2018. 07. 28.

Védjük szemünket a kék fénytől!

A szemészek feltételezik, hogy a LED-ek kék árnyalatú fénye szinte teljesen szűretlenül éri az ideghártyát, amelyben jóvátehetetlen károkat okoz azáltal, hogy elpusztítja a látóhártyát alkotó idegsejteket.

 

» Részletek

2018. 07. 27.

Bronchitis esetén: taj-csi

A COPD a légutak szűkületével járó idült gyulladásos megbetegedés, amit a dohányzás, a por és a légszennyezés idéz elő.

 

» Részletek

2018. 07. 26.

A fekete tea csak tej nélkül egészséges

Nem csak a zöld, hanem a fekete tea is pozitív élettani hatást gyakorol az érrendszerre. Ez azonban nem vonatkozik az angol teára, amit tejjel isznak. A teához kevert tej ugyanis teljes mértékben megszünteti ezt a hatást. Ezt a berlini Charité kardiológus kutatói igazolták vizsgálataikkal. A hatásért a tejben található kazein nevű fehérje tehető felelőssé. Ezek a fehérjék hozzákötődnek a tea érvédő hatású katechinheihez, és semlegesítik azokat.

 

» Részletek

2018. 07. 25.

A hiperaktivitás a méhen belül kezdődik

Az ADHS-ként is ismert figyelemdeficites hiperaktivitás napjainkban egyre gyakoribb jelenség, ezért a prevenciós medicinával foglalkozó szakemberek is elkezdtek foglalkozni a témával.

 

» Részletek

2018. 07. 24.

Izomláz: valójában mi okozza?

Aki azt hiszi, az izomláz annak a jele, hogy az edzés hasznos volt, téved! Legalább ennyire túlhaladott az a feltételezés, hogy az izomlázat a tejsav felhalmozódása okozza az izmokban.

 

» Részletek

2018. 07. 23.

A mosoly legyőzi a stresszt

„A mosolygást rendszeresen gyakoroljátok. Lélegezzetek be mélyen, és egyszerűen mosolyogjatok.“ Ez az ajánlás a híres vietnami szerzetes, Thich Nhat Hanh könyvéből származik.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2018. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.