Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 59 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 12. 12.

Egy tudatos fiatal vallomása az egészségről

 

A nagyszerűsége az egyszerűségében van! Molnár Nikolas 18 éves gimnazista, kicsi kora óta aktívan sportol és figyel az egészséges táplálkozásra. Úszik, kerékpározik, fut és edzőteremben erősít. Beszélgetésünk során kiderül, hogy nem csak izmaiban, hanem szellemileg és lelkileg is erős fiatalemberrel beszélgetünk.

» Részletek

2018. 12. 11.

Hideggel a nátha ellen

A Rush University Medical Center Chicago kutatói az orr belsejének hátsó területeit egy parányi hűtőtappancs segítségével erősen lehűtik. A hideg blokkol bizonyos idegrendszeri impulzusokat, amelyek a nátha kellemetlen tüneteiért (orrdugulás, váladékozás) felelősek. 

 

» Részletek

2018. 12. 09.

Éjszaka izmaink dolgoznak

Belső óránk a testünkben zajló összes folyamatot irányítja, többek között az elfogyasztott tápanyagok feldolgozását is. A müncheni Ludwig Maximilian Egyetem Helmholtz Kutatóközpontjának munkatársai elsőként vizsgálták meg izmaink anyagcseréjének 24 órás bioritmusát.

 

» Részletek

2018. 12. 06.

Javított vetési naptár

Kedves Olvasóink! A decemberi számunkban megjelent vetési naptár hibás, véletlenül egy korábbi hónap naptárát közöltük. Az alábbiakban olvashatják a helyes e havi vetési naptárt. A pontatlanságért a szerzővel együtt szíves elnézésüket kérjük!

 

» Részletek

2018. 12. 06.

Állati terapeuták segítik a gyógyulást

A baleseti agysérülésekre és alsó végtagi bénulásokra specializálódott Bázeli Rehabilitációs Klinika (Rehab Basel) harminc éve lovakat, szamarakat, juhokat, macskákat és baromfikat alkalmaz terápiás állatként. 

 

» Részletek

2018. 11. 30.

Karácsonyi ajándék a fesztiválról!

Advent első vasárnapján vegye meg karácsonyi ajándékát szeretteinek és magának az ország legnagyobb ezoterikus vásárán!

December 2-án a XXII. Karácsonyi és Ezoterikus fesztiválunkon megtalálja mindazt,
ami gyógyító, tápláló, szép, testnek és szellemnek!

 

Várjuk szeretettel!

» Részletek

2018. 11. 30.

Fesztivál előadók: Farkasné Erzsébet

Szakrális körtánc

 


Időpont: 12.40‒13.00

 

Az immár harmadik éve prolongált fesztiválprogram ezúttal is közös táncra invitálja a közönséget. A körtáncban megélhetjük a jelen varázsát, megtapasztalhatjuk a zene és a mozdulatok pozitív hatását testünkre, lelkünkre. Mindenki csatlakozzon bátran, hiszen tánctudás nem szükséges, sokkal inkább egyfajta mozgásmeditáció részesei lehetünk.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 30.

Fesztivál előadók: Kovács Gergő és a Mandalam Együttes

Mariorisz

 


      Időpont: 14.40‒15.00

 

A Mandalam együttes magyar, roma és indiai zenei elemeket felhasználva írja és improvizálja az elsősorban odisszi táncelemeket felhasználó táncos-zenéit. Az együttes vezetője Balázs Gergely világhírű hegedűművész, aki első hegedűsként turnézott Al Di Meolával, a Jethro Tull együttessel, és részt vett Ennio Morricone nagy sikerű európai turnéján is. A fellépésen közreműködik Szekeres Attila kannaművész és difónikus énekes, Magyar Melinda odisszi táncművész, továbbá Tölli Rukmini Szófia, aki szintén az odisszi táncművészet jeles előadója is.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 30.

Fesztivál előadók: Völcsei Judit

A múlt fátylán át

 


Időpont: 14.00‒15.25

 

„Szeretet, jóság, végtelenség, halhatatlanság. Ezek a szavak, amelyeknek mindenkibe bele kell nőnie és meg kell valósítania, mielőtt tovább adná ő is” ‒ vallotta Szepes Mária. De vajon megvalósulhatnak-e ezek a tulajdonságok, ha a gyermeki lélek nem tud kibontakozni? Megtaláljuk-e a helyes utat önmagunkhoz? Tudunk-e felelősséget vállalni, tovább tudjuk-e adni a feltétel nélküli szeretetet? Tudunk-e a megfelelő lélekcsoportunkhoz kapcsolódni, emlékszünk-e igazi önvalónkra?

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 30.

Fesztivál előadók: Kovács Julianna

Kirándulás Aszklépiosz gyógyító szentélyébe ‒ Szepes Mária meditációja

 

Időpont: 17.00‒18.00

 

Szepes Mária kiemelten fontosnak tartotta az elméleti stúdiumok gyakorlati alkalmazhatóságát az életünkben. Számtalan meditációt írt, azt segítve, hogyan fedezhetjük fel benső, pszichikai forrásainkat, hogyan fejleszthetjük transzcendens érzékelésünket. Ezúttal Mária egy csodálatos álomutazásra hív bennünket Kos szigetére, az Égi Vízeséshez, ahol megpihenhetünk és új erőkkel töltődhetünk fel.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 29.

Fesztivál előadók: Hannah Berger Quartett

Misztika és érzelem

 


Időpont: 16.40‒17.00

 

Hannah Berger énekesnő (fesztiválunk állandó szereplője) és zenekara ebben az évben az érzelmekben, színekben, misztikában oly gazdag szefárd zene gyöngyszemeiből válogatnak. Előadásukban a szefárd zenére jellemző hangulatok, hatások csendülnek fel ladino nyelven. A régi múltra visszavezethető szefárd zene gazdag görög, török, argentin, arab és mór zenei hatásokkal, a női éneket pedig keleti és európai hangszerek kísérik.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 29.

Fesztivál előadók: Hegedűs Zita

Hangtálas meditáció – hogy megtörténjen bennünk a változás

 

Időpont: 16.00‒16.40

 

A meditatív állapot elérésére az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a hangfürdő, ahol a különböző hangfrekvenciákat megszólaltató hangtálak, gongok és csengők segítik az elme elcsendesítését és a mélyebb tudatállapot elérését. A hangok áradásának hatására észrevétlenül közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és meghallhatjuk lelkünk legbensőbb, csendes hangját. A hangtálak és csengők köré elhelyezett kristályok felerősítik a tér harmóniáját, és segítik a pozitív folyamatokat. A hangfürdő során keletkező biztonságos közegben oldódnak a mindennapi stressz okozta feszültségek és félelmek, beindulnak az öngyógyító folyamatok testi-lelki szinten.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 29.

Fesztivál előadók: Diószegi Gabriella

„Ahogy születsz, úgy élsz” – születéskori elakadások

 

Időpont: 15.30‒17.00

 

Többdimenziós lényként élünk, egyszerre vagyunk jelen a fizikai és a többrétegű energiatestünkben. A fizikai testünk jelenlegi inkarnációnkhoz köt bennünket, míg energiatesteink tartalmazzák az evolúciós sorozatunkra vonatkozó összes információt. „Perinatális szaktanácsadóként a magzati elakadásokra, születéskori nehézségekre fókuszálok. Családállítóként a rendszerben lévő determinációkat és sorismétlődéseket keresem, az asztrológia és a parapszichológia segítségével pedig a jelen életünkre kiható kozmikus törvényeket vizsgálom."

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 28.

Fesztivál: Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

Feliratkozás a rendezvény napján a helyszínen 9.15-kor és 13.15-kor

» Részletek

2018. 11. 27.

Fesztivál előadók: Barkó Judit

ANTiIZGULIN – avagy a lámpaláz leküzdhető

 

     Időpont: 11.25‒12.50

 

Ahhoz, hogy sikeres legyen a vizsga vagy bármilyen nyilvános szereplés, nem elég a tárgyi tudás. Az előadó bemutatja egyedülálló módszertanát a lámpaláz, e gyötrő érzés leküzdésére. Közben interaktív beszélgetést folytat a hallgatókkal, akiknek segít felismerni a tüneteiket és végleg megoldani a problémájukat. Barkó Judit témáról szóló, legújabb könyvét előadása után dedikálja.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 27.

Fesztivál előadók: Keck Mária

Négy szent kapu

 


Időpont: 11.40‒12.00

 

A szent kapuk ősi énekekkel, ritmusokkal és tánccal nyílnak meg bennünk, örvényszerűen kalauzolnak bennünket egy fényesebben, tisztábban lüktető belső önmagunkhoz. Keck Mária énekes, koreográfus, táncos (világzene, flamenco) táncműhelyeivel és művészi produkcióival bejárta a világot: Spanyolország, Finnország, Norvégia, Anglia, Németország, Észtország, Japán és Argentína után most nekünk hozza el indiai-arab, amerikai bennszülött énekeit, tibeti éneklő hangtálait és varázslatos táncát.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 27.

Fesztivál előadók: Izsó Nóra Sofia

Kozmoszeretet imagináció

 


    Időpont: 15.00‒15.40

 

Az ősi hermetikus tanok szerint az univerzumot átható és összetartó legtisztább energia a szeretet, ami valójában maga a bölcsesség. Ez teszi lehetővé az anyagi világ, vagyis a kozmosz összetevőinek harmonikus és koherens összerendeződését, ami egy csodálatos szimfóniát képez. Földi szféránkban a szeretetet leginkább érzelmi szinten tapasztaljuk meg, de az átélt frusztrációk és traumák hatására sokszor még ezt is lefojtjuk magunkban. A kozmoszeretet irányított imagináció összehangolt univerzális szeretet-teret teremt, amivel zsigeri szinten tölthetjük fel és hangolhatjuk össze önmagunkat szeretteinkkel és a kozmosszal.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 27.

Fesztivál előadók: Dr. Sági Mária

Távgyógyítás a gyakorlatban

 


Időpont: 17.00‒17.40

 

Günter Haffelder, a Stuttgarti Agykutató Intézet vezetője a 70-es évek óta kutatja az agy elektromos tevékenységét. ‒ Az egyik ilyen kísérletnek én is résztvevője voltam – állítja az előadó ‒, s megfigyelhető volt, hogy a gyógyító agyfrekvenciáit a kísérleti személy agyfrekvenciái 2 másodperc múlva követték. A gyógyító és a páciens EEG görbéinek magas szinkronizáltsági foka azt is bebizonyította, hogy a csakraterápiának kimutatható fiziológia hatása van. Az előadó megosztja a hallgatóságával a távgyógyításban szerzett tapasztalatait, bemutatja annak lehetőségeit és korlátait, és nem utolsósorban bizonyítékokkal szolgál az általa alkalmazott homeopátia hatásosságáról. Nem hagy kétséget afelől, hogy a távgyógyítás legnagyobb előnye a hirtelen segítség, amikor is a beteg még a kórfolyamat kezdetén megkapja a szükséges kezelést, útját állva a betegség súlyosbodásának.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 23.

JEGYEK kaphatók a Fesztiválra a jegy.hu-n is!

2018. 11. 23.

JEGYEK kaphatók a Fesztiválra a jegymester.hu-n is!

Aktuális lapszámunk:
2018. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.