Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 71 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2020. 01. 20.

Az amerikaiak 75%-a nem érti a gyógyszerek engedélyezésének elveit

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2020. 01. 20.

A műanyag konyhai eszközök is veszélyesek!

Aki szeretné elkerülni a mikroplasztik részecskék okozta kockázatot, gondoljon a poliamid alapanyagú konyhai eszközökre, pl. műanyag kanalakra, habverőkre stb. Ezekből a poliamid átjuthat az élelmiszerekbe.

 

» Részletek

2020. 01. 15.

In memoriam Krajczár Tibor 1945 – 2020

 

Szerkesztőségünk mély fájdalommal búcsúzik Krajczár Tibortól, aki életének 74. évében, január 9-én elhunyt. Temetése január 22-én, 10 órakor lesz a mendei temetőben.

Tibor magazinunk indulása óta volt a kiadó főkönyvelője. Naprakész szaktudása, megbízható, lelkiismeretes hozzáállása a munkához és a szerkesztőség közösségéhez pótolhatatlan űrt hagy maga után. Nehéz elhinni, hogy keddenként pontosan 13.30-kor nem csörren meg a kaputelefon, s nem mondjuk többé szinte egyszerre: „Megjött Tibor!”

Nem csinálja tovább a bérszámfejtésünket, az adóbevallásainkat, a mérleget. Az utolsó nagy számvetését, életének mérlegét pedig – precíz ember lévén – bizonyára már rég elkészítette.

A halála előtti hónapokban befejezte az olyannyira szeretett mendei szülői ház (gyermekkorának színhelye) felújítását is – tisztelettel adózva szülei emlékének, és mindezt örökül hagyva imádott unokájának, Vivinek. Ahogy ígértük, valamelyik tavaszi hónapban ő mosolyog majd vissza nagypapájára a Természetgyógyász Magazin címlapján.

 

 

Emlékét szeretettel megőrizzük!          

A Szerkesztőség

 

 

 

» Részletek

2020. 01. 15.

Spirituális est a túlvilágról

 

 

Budapestre érkezett és vasárnap este a Kongresszusi Központban tart előadást Dr. Eben Alexander idegsebész, akinek a túlvilági tapasztalatairól szóló könyvei Magyarországon is rendkívül népszerűek. Előadását a lapunknak is többször nyilatkozó, neves filozófussal, Dr. László Ervinnel folytatott beszélgetés előzi meg, előadását követően pedig Peller Mariann, Müller Péter és Paulinyi Tamás részvételével kerekasztal beszélgetést tartanak. Az előadás angol nyelven zajlik, kivetített beszédkövető szinkrontolmácsolással. Az előadó dedikálja is eddig megjelent könyveit.

 

 

Dr. Eben Alexander több mint 25 éven keresztül dolgozott idegsebészként. Az évek során olyan betegek százaival foglalkozott, akik kóma, daganat, agyi aneurizma, fertőzések vagy stroke miatt mentek át tudatváltozáson, így jól ismerte, hogy az agy miként irányítja a tudatot, az elmét és a szellemet.

 

 

2008. november 10-én hajnalban egy ritka és rejtélyes bakteriális agyhártyagyulladás miatt kómába esett, egy hetet lélegeztetőgépre kötve kómában töltött, miközben túlélési esélyei gyorsan csökkentek. Mindenki legnagyobb meglepetésére a hetedik napon visszatért. Életemlékeit teljesen kitörölte a kóma, ám egy fantasztikus, mély utazás során egy másik birodalomban járt, amely sokkal valóságosabb volt számára, mint a földi! Idősebb fia azt tanácsolta neki, hogy írjon le mindent, amire emlékszik az útjáról, mielőtt bármit elolvasna a halálközeli élményekről, fizikáról vagy kozmológiáról. Hat héttel később nem kevesebb, mint 20 000 szóban papírra vetette figyelemre méltó utazásának első lenyomatát. Aztán elkezdett tapasztalatainak utána olvasni, és megdöbbent, hogy évezredek alatt mekkora tapasztalati különbségek vannak emberek, kultúrák és kontinensek között. Utazása kulcsfontosságú betekintést nyújtott az elme-test, valamint a valóság alapvető természetének emberi megértéséhez. Tapasztalata egyértelműen feltárta, hogy az agyunktól függetlenül is tudatosak vagyunk – valójában a tudat a létezés gyökere.

 

 

Története kulcsfontosságú bizonyítékként szolgál a valóság és az emberi tudat megértéséhez. Nagyon nagy hatása van arra, hogyan tekintünk a spiritualitásra, a lélekre és a nem-anyagi létre. Tapasztalatait kielemezve a modern tudományt és spiritualitást egy teljesen összeegyeztethető természetes egységnek látja.

 

 

Dr. Alexander első könyve, a Mennyország létezik: Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról címmel 2012-ben jelent meg, és azonnal a The New York Times bestseller listájának élére került, egy éven keresztül a top 10-ben szerepelt. A Mennyország felfedezése: További bizonyítékok című második könyve az emberiség szellemi történetét és a modern tudomány fejlődését tárja fel tizenhetedik századi megszületése óta, s közben rámutat, hogyan felejtettük el és találtuk meg végre, kik vagyunk valójában. Harmadik könyvében az író leírja a halálközeli élmény óta megélt tapasztalatait és megmutatja, saját életünkben hogyan tudjuk élvezni a tudatra ébredés pozitív előnyeit. 2012-ben megjelent első könyve óta többek között vendég volt a Dr. Oz Showban, szerepelt Oprah Winfrey műsorában, történetét bemutatták a Discovery és Biography csatornákon. Könyvei világszerte több mint 40 országban megjelentek, több mint 30 nyelvre lefordították.

 

 

Aki találkozni szeretne vele, első kézből szeretné hallani a világhírű idegsebészt, annak vasárnap este a Kongresszusi Központban nyílik erre módja.

 

 

További információ: https://www.ebenalexanderbudapesten.hu

 

       

 

 

 

» Részletek

2020. 01. 15.

A várható életkor harmadik éve jelentősen csökken az Egyesült Államokban

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2020. 01. 14.

A stressz már a gyermekszobát is elérte

Egy európai uniós felmérés szerint az általános iskolai korosztály rendszeresen kimerült, nehezére esik a figyelem-összpontosítás.

 

» Részletek

2020. 01. 12.

Cyberhondria

Hipochondriás emberek már az ókorban is voltak, de valószínűleg soha nem kaptak annyi lehetőséget, hogy fokozzák félelmeiket és szorongásaikat, mint napjainkban.

 

» Részletek

2020. 01. 07.

Jó hatással van a szájüreg egészségére a fokhagyma

Dr. Wolf Schillinger német fogorvos cikke szerint a szájnyálkahártya gyulladásainak és sérüléseinek, valamint a fogágybetegség (parodontitis) kezelésében a fokhagyma hatékony alternatívája lehet az antibiotikumoknak.

 

» Részletek

2020. 01. 05.

A szív és a vesék kapcsolata

Az európai lakosság kb. 15-20%-a valamilyen fokú vese elégtelenségben szenved. A betegség lényege, hogy a vesék nem képesek kellő mértékben méregteleníteni a
szervezetet.

 

» Részletek

2019. 12. 30.

A szomorú zene jót tesz a depresszióban szenvedőknek

A depresszióban szenvedők kedvelik a szomorú, melankolikus zenét. Ez paradoxnak hangzik, de a University of Southern California kutatói utánajártak a jelenségnek. 76 egyetemi hallgatót vontak be a kísérletbe, akiknek kb. 50%-a klinikai depresszióban szenvedett.

 

» Részletek

2019. 12. 28.

Csontimplantátumok 3D-nyomtatással

A német Frauenhofer Intézet más, európai partnerekkel együttműködve speciális, kifejezetten csontimplantátumok készítésére alkalmas 3D-nyomtatási eljárást fejlesztett ki.

 

» Részletek

2019. 12. 26.

Parkinson-kór: az éneklés és a sport pozitív hatású

A rendszeres éneklés hatására javul a betegek pulzusa, vérnyomása, és csökken a stresszhormonok szintje a Parkinson-kórban szenvedőknél – jelentették be amerikai kutatók.

 

» Részletek

2019. 12. 23.

Több mint 1100 ismeretlen anyagot tartalmaznak a műanyagok

A műanyag termékek rengeteg azonosítatlan összetevőt tartalmaznak – állapították meg a Frankfurti Egyetem kutatói.

 

» Részletek

2019. 12. 18.

Zöld teával az antibiotikumokkal szembeni rezisztencia ellen

A zöld tea egészségvédő hatása közismert, azt azonban csak nemrégiben fedezték fel, hogy az antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok ellen is hatásos lehet.

 

» Részletek

2019. 12. 16.

Az energiaitalok egészségügyi kockázatot jelentenek

Minden ötödik iskoláskorú gyermek rendszeresen fogyaszt energiaitalokat, ami komolyan veszélyezteti egészségüket.

 

» Részletek

2019. 12. 12.

Álmatlanságot okoz a nikotin

Alvásunkat nemcsak a kávé és az alkohol képes elrabolni, hanem a nikotin is – állapították meg a Florida Atlantic University kutatói.

 

» Részletek

2019. 12. 11.

A sötét étcsokoládé csökkenti a vérnyomást

A kakaó rendkívül gazdag növényi hatóanyagokban. Az ismert 300 alkotóelem közül több bizonyítottan egészségvédő hatású. Minél magasabb a csokoládé kakaótartalma, és minél alacsonyabb a cukortartalma, egészségügyi hatásai annál előnyösebbek.

 

» Részletek

2019. 12. 10.

Nekrológ

 

2019. november 25-én hajnalban itt hagyott bennünket hazánk legidősebb természetgyógyásza, NAGY IMRE.

» Részletek

2019. 12. 09.

Az üdítőitalok cukortartalma országonként változik

Németországban egy fél liter Fanta vagy Sprite 45,5 g cukrot, Nagy-Britanniában ennél jóval kevesebbet (23, illetve 16,5 g) tartalmaz. A brit Tonic Waterben (Schweppes) 45%-kal kevesebb cukor van, mint ugyanennek a terméknek a német változatában.

 

 

» Részletek

2019. 12. 04.

A légszennyezés a pszichére is hatással van

A rossz levegőminőség akár pszichés megbetegedés kialakulásához is hozzájárulhat – állapították meg amerikai és dán kutatók.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.