Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 61 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 02. 20.

Alvajárás: mi áll a háttérben?

Aki alszik, az pihen is? Nem feltétlenül! Néhányan hajlamosak alva járni. Ez az alvás és ébrenlét közötti állapot időnként furcsa tettekhez vezet, például álmunkban eszünk vagy tusolunk. A művészet és az irodalom romantikus mintájával ellentétben azonban az éjszakai vándorlás nem mindig veszélytelen. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan kezelhetjük az alvajárást, hogy megnyugodhassunk éjjelente.

 

» Részletek

2019. 02. 19.

A fenntartható világ lehetséges

A Római Klub ötvenéves fennállása óta másodszor foglalkozik a gazdasági növekedés határaival, illetve vizsgálja a fenntartható fejlődés lehetőségeit. A közelmúltban publikált jelentésében a klub fontos üzenetet fogalmazott meg.

 

» Részletek

2019. 02. 18.

Téli táplálkozás az öt elem szellemében

Aki télen gyakran didereg, fázik, keze-lába állandóan hideg, megfelelő táplálkozással sokat javíthat helyzetén. A helyesen elkészített szezonális zöldségek belülről erősítik és melegítik testünket, ezzel hozzájárulnak immunrendszerünk hatékonyabb működéséhez is. 

 

» Részletek

2019. 02. 15.

A víz misztikus, mágikus és nélkülözhetetlen

A víz évmilliók óta szüntelenül áramlik, szivárog homokon és kőzetrétegeken keresztül, valamint átjárja az élőlények szervezetét. Minden földi élet nélkülözhetetlen összetevője és feltétele, amelynek saját emlékezete van, információkat tárol és reagál rájuk. 

 

» Részletek

2019. 02. 12.

A diclofenac szívkárosító hatású

A diclofenac világszerte a legelterjedtebb nonszteroid gyulladáscsökkentő hatóanyag, amelynek ismert mellékhatásai között szerepel a szív-érrendszert károsító hatás. 

 

» Részletek

2019. 02. 11.

Rák esetén sokat segít a testmozgás

A rendszeresen mozgó rákbetegek nem csak fizikailag fittebbek, de saját életminőségüket is jobbnak érzik, és ritkábban szenvednek krónikus fáradtságban – állapították meg a Német Rákkutató Központ és a Tumorbetegségek Heidelbergi Nemzeti Központjának orvosai.

 

» Részletek

2019. 02. 10.

A demencia megelőzhető

A nyugati ipari országokban (Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia, USA) élő, 85 éves emberek körében ritkább a demencia, mint a korábbi évtizedekben – állapították meg a Lipcsei Egyetem kutatói. 

 

» Részletek

2019. 02. 08.

ASIA szindróma

Nem, nem az ázsiai lélek rejtelmeiről fogok az alábbiakban szólni, hanem egy új szindrómáról, amit az oltóanyagokhoz adott adjuvánsok idézhetnek elő. (ASIA = autoimmune/inflammatory syndrome induced by adjuvants). Az adjuváns leggyakrabban egy alumíniumvegyület, amit azért kevernek az oltóanyaghoz, hogy felfokozzák az oltóanyagra adott immunválaszt. Ez időnként annyira sikerül, hogy a beteg meghal vagy életre szólóan károsodik. 

 

» Részletek

2019. 02. 06.

Minden negyedik ember téli depresszióban szenved

A szezonális depresszió főként ősszel és télen okoz hangulati mélypontot, ami az erre az időszakra jellemző fényhiánynyal magyarázható. 

 

» Részletek

2019. 02. 05.

A C.I.C. méregetlenítő módszerrel visszanyerte egészségét

 

Szimpatikus, mosolygós fiatalember. Senki sem sejti, hogy néhány évvel ezelőtt kórházakban töltötte élete nagy részét, komoly, a klasszikus értelemben vett orvoslás szerint gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. Ma már az ellenőrzött és irányított méregtelenítésnek köszönhetően ismét teljes életet élhet.

» Részletek

2019. 02. 04.

Az alakor a legjobban emészthető gabona

A Müncheni Egyetem kutatói megállapították, hogy kizárólag az alakor nevű ősgabonafajtában kellően alacsony az amiláz-tripszin inhibitorok (ATI) szintje, amelyek sokaknál búza-intoleranciát okoznak. 

 

» Részletek

2019. 02. 01.

Szklerózis multiplex: a környezeti tényezők és bélbaktériumok szerepe

A szklerózis multiplex (SM) kialakulása szempontjából a környezeti tényezők jelentik a kockázati tényezők kétharmadát.

 

» Részletek

2019. 01. 31.

MEGHÍVÓ a Magyar Integratív Medicina Szövetség alakuló, informatív összejövetelére

 


Az összejövetelre várják az integratív medicina területén működő:


- szakmai szervezeteket
- alapítványokat
- egyesületeket
- magánszemélyeket (szakembereket)

» Részletek

2019. 01. 30.

A megfázást még mindig sokan antibiotikummal kezelik

Még mindig minden hetedik, influenzaszerű fertőzéssel betegállományba vett páciensnek antibiotikumot ír fel orvosa, noha köztudott, hogy a megfázást és az influenzát okozó vírusok ellen ez a hatóanyagcsalád teljesen hatástalan. 

 

» Részletek

2019. 01. 25.

Mennyi vizet igyunk naponta?

Lapunk karácsonyi fesztiváljának egyik legmeghökkentőbb és legnagyobb vitát kiváltó előadása Boros G. Lászlóé, a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem professzoráé volt, aki arra a kérdésre válaszolt, mennyi vizet igyunk naponta ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket. 

 

» Részletek

2019. 01. 24.

A kelbimbó fogyasztó hatású

Az édes ízek szinte teljesen kiszorították étkezésünkből a kesernyés ízeket. Aki azonban egészséges és karcsú szeretne maradni, annak több kesernyés ízű zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztania.

 

» Részletek

2019. 01. 22.

Az agy működése meghatározza a személyiséget?

Az a felismerés, hogy az emberek személyiségükben különböznek egymástól, egyidős kell legyen fajunkkal, hiszen már az állatok is ahhoz igazítják viselkedésüket, milyennek ismerik a másikat. 

» Részletek

2019. 01. 21.

Hóbortok, szeszélyek és kényszerek

Biztosan nekünk is vannak olyan szokásaink, rituáléink, amelyekhez ragaszkodunk. Ezzel nincs is semmi gond. A probléma ott kezdődik, ha ezek a cselekedetek befolyásolják a mindennapjainkat. Ha például újra és újra ellenőriznünk kell, hogy bezártuk-e az ajtót. Ez időt vesz el tőlünk, és igénybe veszi az idegeinket is. Ám erre is van megoldás. 

 

» Részletek

2019. 01. 18.

Összhangban az évszakokkal: a tél

Testünk minden funkciója szezonális ritmusokat követ ‒ az egyik évszakban aktív, míg a másikban pihen és regenerálódik. A tél a testi és szellemi visszahúzódás és pihenés időszaka. Ilyenkor szív- és érrendszerünk és izmaink regenerálódnak, ugyanakkor immunrendszerünk, pajzsmirigyünk, emésztőszerveink és veséink kifejezetten aktívak.

 

» Részletek

2019. 01. 17.

A vadon termő gombák radioaktívan szennyezettek?

Még most, 32 esztendővel később is érezhetők a csernobili atomkatasztrófa következményei. Ezt bizonyítják a német Szövetségi Sugárvédelmi Hatóság mérései, amelyek szerint 

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.