Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 68 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 10. 21.

Nyugtató dallamok

A lágy zene segíti az újszülöttek agyában az idegsejtek közötti összeköttetést biztosító szinapszisok keletkezését – állapították meg svájci kutatók.Az intenzív osztályokon zajló munka az újszülötteknek túl hektikus és túl hangos.

 

» Részletek

2019. 10. 18.

A 2019-es Orvosi Nobel-díj háttere az ókori írásokban

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2019. 10. 18.

Jön a Természetgyógyász Magazin XXIII. Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválja!

Időpont: 2019. december 1., vasárnap   

 

Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont (Budapest XI., Villányi út 11–13.)

» Részletek

2019. 10. 17.

Alma: fontos baktériumforrás bélrendszerünknek

A friss gyümölcsökkel elfogyasztott baktériumok bélflóránk fontos alkotói. Minél nagyobb a bélrendszerben élő baktériumok fajtagazdagsága, annál egészségesebbek vagyunk.

 

» Részletek

2019. 10. 16.

Testkontaktus: miért olyan fontosak az érintések?

Emberi közelség és melegség nélkül a csecsemők nem tudnak egészségesen fejlődni. És ha már felnőttünk, akkor is szükségünk van testi érintésre, hogy jól és elfogadottnak érezzük magunkat. Ennek ellenére vannak emberek, akik kellemetlennek érzik az érintést vagy a szemkontaktust. Ennek okozója egy hormon, illetve annak a hiánya. Ez a hormon már születés közben is fontos szerepet játszik az emberek életében: az oxitocinról van szó.

 

» Részletek

2019. 10. 15.

Beszélgetés Béky Lászlóval az emésztőszervi megbetegedések valódi okairól és gyógyításáról

Sok olvasót és természetgyógyászt – különösen a vegetáriánusokat – meglepték azok a tudományos eredmények, amelyeket lapunk az utóbbi időben közölt, és amelyek arról szóltak, hogy bizonyos, mindeddig gyógyíthatatlannak tartott belgyógyászati kórképek egy teljesen más, elsősorban állati zsiradék, belsőség és fehérje fogyasztásán alapuló étrenddel gyógyíthatók. Az ismert és elismert természetgyógyász, Béky László azonban állítja: saját, több évtizedes tapasztalatai hasonló eredményre vezettek.

 

» Részletek

2019. 10. 14.

Virtuális világok

Elmerülni a fantáziavilágba – ez segíthet az orvosi beavatkozásoktól való félelem csökkentésében, főként gyermekek esetében.

 

» Részletek

2019. 10. 12.

Táncoljunk!

Aki táncol, testét és szellemét, egyensúlyérzékét, mozgékonyságát, állóképességét és mozgáskoordinációs képességeit egyaránt edzi.

 

» Részletek

2019. 10. 10.

Keralában tökéletes a harmónia

Tisztaság, figyelmesség, személyre szabott gondoskodás, csodás trópusi és tengerparti környezet jellemzi a gyógyközpontot

» Részletek

2019. 10. 09.

Kávéval és teával a depresszió ellen

Az ENSZ egészségügyi világszervezete, a WHO szerint világszerte kb. 322 millióan szenvednek depresszióban.

 

» Részletek

2019. 10. 07.

Az élelmiszerárak csalnak

A konvencionális úton előállított élelmiszerek ára irreálisan alacsony.

 

 

» Részletek

2019. 10. 04.

A természetgyógyászati módszereket is támogatja a biztosító az USA egyes államaiban (Új Mexiko)

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

» Részletek

2019. 10. 02.

Gleccserek: rekordméretű olvadás

Nem csak az Alpokban olvadnak a gleccserek jóval gyorsabban, mint feltételeztük. Norvégiában és a Himalájában is háromszor gyorsabban olvad a jég, mint az elmúlt században.

 

» Részletek

2019. 09. 27.

A kutya meghosszabbítja a gazdi életét

A kutya nem csak fizikai értelemben tartja fitten gazdáját. Az emocionális kötődés is nagyon fontos tényező. Már korábbi kutatások is kimutatták, hogy jó szociális kapcsolatokkal megelőzhetők a szív-érrendszeri megbetegedések.

 

» Részletek

2019. 09. 25.

Idegrendszer a hasban?

A bolygóideg, orvosi nevén nervus Vagus, a tizenkét agyideg közül a tizedik. Ezeket az idegeket azért nevezik így, mert közvetlenül az agyvelőből és nem a gerincvelőből lépnek ki, mint a testünket behálózó többi ideg. Másfelől a bolygóideget az agyunkban működő „második aggyal” hozzák kapcsolatba, mert hasfájást és egyéb hasüregi érzeteket képes kiváltani. Akkor lehet, hogy valójában nem is agyideg, hanem hasi ideg? Erről nincs szó, de annyi bizonyos, hogy egészen különleges ideg, mert az agytörzsből kiindulva, a nyakon lefelé haladva, a mellkason és a hasüregen végighaladva egészen a medencéig fut, majd itt megfordul, és visszatér kiindulási helyére, életfontosságú tengelyt alkotva a hasüreg és az agyvelő között.

 

» Részletek

2019. 09. 23.

Oxidatív stressz? Sejtvédelem az öregedés ellen

Az emberi szervezet a levegő oxigéntartalmát és a táplálékokat hasznosítja a sejtek energiaigényének fedezésére. E folyamat során úgynevezett szabad gyökök keletkeznek, amelyek megtámadhatják, károsíthatják a sejtek struktúráit. Szervezetünk saját, antioxidáns-védő mechanizmusokkal védekezik a károsító hatás ellen, de erre csak addig képes, míg a rendszer egyes elemei egyensúlyban vannak egymással. Megfelelő laborvizsgálatokkal megállapítható, vajon szervezetünk az oxidatív stressz állapotában van-e.

 

» Részletek

2019. 09. 20.

Élethosszabbító, ha felkelünk a székből

A Sydney Egyetem kutatói közvetlen összefüggést állapítottak meg a sok ülés és a szív-érrendszeri betegségek okozta idő előtti elhalálozás között.

 

» Részletek

2019. 09. 18.

Sejt-screening: újfajta egészségteszt

Ha egészségesek akarunk maradni, fontos a megelőzés. A környezeti mérgek, pl. a toxikus hatású fémek egyre nagyobb mértékben vannak jelen a civilizált ember életében.

 

» Részletek

2019. 09. 16.

Megelőzhető az időskori elesés

Rendszeres testedzéssel csökkenthető az időskori elesések kockázata – állapították meg ausztrál kutatók 23 407 kísérleti személy (átlagos életkoruk 76 év) adatainak vizsgálata alapján.

 

» Részletek

2019. 09. 11.

Lélekesszencia – tudományos előadás-sorozat

Kedves Tanítványaink, kedves Barátaim!

 

Régóta vágyott álmom teljesült azzal, hogy életre hívtam a „Lélekesszencia” tudományos előadás-sorozatot. Az esemény háziasszonyaként van szerencsém olyan különleges személyiségeket bemutatni Nektek, akik számomra fontosak és igazi értékeket közvetítenek a világban. Külön öröm, hogy a témájuk valamilyen formában illeszkedik az illóolajok varázslatos világához. Fogadjátok szeretettel az első igazán izgalmasnak ígérkező Lélekesszencia napot!

 

Jó utazást mindannyiunknak a múlt, a jelen és jövő érzelem- és illat-forgatagában!

 

Szeretettel várlak Téged,

Feller Adrienne

 

Egész napos előadássorozat meghívott előadókkal. A program 8:30-tól kb. 18:00-ig tart.

 

Az esemény háziasszonya: Feller Adrienne.

 

Meghívott előadóink lesznek:

 

 • Diószegi László, DióAtyó – „Olajok a Bibliában” – közreműködik: Feller Adrienne teológus, szociálpszichológus, gyermekvédelmi szakember, az Aga Gyermekotthon nyugdíjas igazgatóhelyettese
   
   
 • Varga Katalin – “Az intuíció” – PhD. DSc. egyetemi tanár, pszichológus, az MTA doktora, az ELTE Pszichológiai Intézet Affektív Pszichológia Tanszékének Tanszékvezetője
   
   
 • Dr. Sági Mária – Az információs medicina és az illatok” – a Budapest Klub tudományos igazgatója, pszichológia tudományok kandidátusa
   
   
 • Prof. Dr. László Ervin – Életbevágó feladatok" tudományfilozófus, író, az MTA külső tagja, egyetemi tanár, az ENSZ-ben többféle tisztséget viselt, a Budapest Klub elnöke
   
   
 • Orvos-Tóth Noémi –„Múltunk öröksége – transzgenerációs hatások az életünkben” – klinikai szakpszichológus, az „Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai” című bestseller könyv szerzője
   
   

Jelentkezési feltétel:

A honlapon keresztüli jelentkezés a részvétel elengedhetetlen feltétele. A jelentkezést követően a helyeket a részvételi díjak befizetésének sorrendjében töltjük fel, a max. létszám 100 fő.

 

Részvételi díj:

A kedvezményes fizetési határidőig (2019.05.31.) befizetve 40.000,-Ft, 2019.05.31. után 45.000,-Ft.

A részvételi díj 5%-val az AGA-PÉ Osztozó Szeretet Alapítványt, míg egy további jelentős összeggel a Budapest Klub Alapítványt támogatjuk.

 

Fizetési határidő:

2019. szeptember 13.


Amennyiben részt szeretnél venni képzéseink egyikén, kérjük, hogy jelezd nekünk mihamarabb, ugyanis férőhelyeink száma korlátozott!


 

Beiratkozás, jelentkezés:

www.panarom.hu/kepzeseink/

 

A képzésekkel kapcsolatos információ:

oktatas@panarom.hu
(+36 20) 973 1090
1036 Budapest, Perc u. 2.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.